Kredi notum neden yükselmiyor?

Kredi notum neden yükselmiyor?

Findeks kredi notu neden düşük ve kredi notu neden yükselmez? Konusu Türkiye'de ödemeleri düzenli yapanların yaşadıkları sorunlar arasında.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:08
Kredi notum neden yükselmiyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tüm ödemelerini düzenli yapmasına ve tüm kredi ve kredi kartı gibi ürünlerini düzgün kullanmış ve ödemiş olmasına rağmen kredi notu düşük olan milyonlarca vatandaş var.

Bunun nedeni hakkında Findeks kredi notu sisteminin doğru ve düzgün çalışmadığını iddia edenler var ancak sisteme göre kredi notunun bir türlü yükselmemesinin arkasında yapılan kredi ve kredi kartı başvuruları, bankalarda mevcut limitiniz ve açtırdığınız hesaplar bulunmaktadır.

Bunların nedeni kredi kartı veya kredi ürünlerine sık sık başvuru yaparsanız kredi notunuz en yüksek 1.900 rakamından 1.000 rakamına veya daha düşük rakamlara kadar gerileyebilir.

Bunu engellemek için sürekli başvuru yapmamak gerekiyor ve vatandaşlar kredi çektikten sonra yeni bir kredi çekemeyecek olduklarını ve findeks kredi notunun buna izin veremeyebilecek olduğunu düşünerek kredi çekmesi gerekiyor.

Vatandaşların kredi çekmek konusunda hareket ederken çok dikkatli hareket etmesi, kredi notunu düşüren nedenlerden birisi olan yeni ürün başvurularını sık sık yapmamak, kredi ve kredi kartı başvurusu yapmamakta yatıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP