Kredi Taksitlerini Durdurabilir, Bankadan Zararınızı İsteyebilirsiniz (Emsal Karar Çıktı)
  • Finans 365
  • Kredi
  • Kredi Taksitlerini Durdurabilir, Bankadan Zararınızı İsteyebilirsiniz (Emsal Karar Çıktı)

Kredi Taksitlerini Durdurabilir, Bankadan Zararınızı İsteyebilirsiniz (Emsal Karar Çıktı)

Aldığınız konut zamanında teslim edilmezse ve zararınız varsa konut kredisi kullandığınız bankadan kredilerin durdurulmasını ve iptal edilmesini bile isteyebilirsiniz. İşte kredi taksitlerini durdurma ve iptal etme ile ilgili gelişmeler.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:20
Kredi Taksitlerini Durdurabilir, Bankadan Zararınızı İsteyebilirsiniz (Emsal Karar Çıktı)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aydın’da maketten ev satın alan bir vatandaş 14 ay içerisinde teslim edilmemesi yüzünden mahkemelik oldu. Davacı mütahhidin kendisine önerdiği bankadan anlaşmalı olarak çektiği kredinin ödemelerinin durdurulması için dava açtı.Mahkeme kişinin haklı olduğunu belirterek kredi ödemelerinin durdurulması kararını verdi.

Sadece Aydın’da değil bir çok ilimizde aynı mağduriyetlerin olduğu biliniyor. Bankalar anlaşmalı oldukları projelere konutlar teslim edilmeden konut kredisi veriyor. Ancak ödemelerin durdurulabilmesi için “bağlı kredi” denilen kredi türü olması gerekiyor.

Bankaların anlaşmalı projelerinden konut almış iseniz kredi durdurma hatta iptal ettirme hakkınız bulunuyor.

Hukukçulara göre Aydın’da verilen bu karar emsal niteliği taşıyor. Tüketici Kanunlarında yer alan ilgili maddeye göre, Finansman sağlayıcı, belirli bir projeden konut satışıyla ilgili yaptığı sözleşme ve anlaşmadan müteaahhit ile birlikte müteselsilen sorumluluğa giriyor.

Bu durumda bankalar zamanında teslim edilmeyen konutlardan müteselsillel sorumludur. Kişi bankalara olan kredi ödemelerini durdurabilir ve iptal ettirebilir.

Bunun yanında zamanında teslim edilmeyen konutlar için oluşacak zararın konut satın alan kişiye ödenmesi gerekiyor. Kişi kredi ödemelerini tamamlamış ve evi zamanında teslim alamamış ise zararını bankadan talep edebiliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP