Araç Rehin Karşılığı Kredi Veren Bankalar (Araba Teminatlı Kredi)
  • Finans 365
  • Kredi
  • Araç Rehin Karşılığı Kredi Veren Bankalar (Araba Teminatlı Kredi)

Araç Rehin Karşılığı Kredi Veren Bankalar (Araba Teminatlı Kredi)

Arabanızı teminat göstererek kredi alabileceğiniz bankaları ve istenen şartları yazımızdan öğrenebilirsiniz.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:35
Araç Rehin Karşılığı Kredi Veren Bankalar (Araba Teminatlı Kredi)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Taşınır ipotekli kredi veren bankalar yeni bir şeyler almak isteyen veya herhangi bir ihtiyacından dolayı nakit para arayanların çekecekleri ihtiyaç kredilerinde sahibi oldukları araçlar üzerinde rehin uygulayan bankalardır.

Yüksek meblağlarda ve uzun vadeli kredi çekmek isteyen banka müşterileri, bankaların kuralları gereği birtakım güvenceler vermek zorundadır. Bu güvenceleri istemeyen banka yoktur. Bankalar verdikleri kredinin geri ödeneceğinden emin olmak ister. İşte bu yüzden gelir gösteren bir belge ile birlikte borç ödenene kadar, kefil ve gerekli görürse kredi limitinin tamamını karşılayacak bir taşınır veya taşınmaz üzerinde ipotek diğer adıyla rehin uygular.

Bankalar Taşınır Üzerinde Rehini Nasıl Uygular?

Nakit ihtiyacı olan banka müşterisi talep ettiği kredinin kullandırılması için birtakım yeterliliklere ve şartlara sahip olmalıdır. Sonrasında bankanın güvence için istediği düzenli gelir gösteren belgeyi mutlaka sunmalıdır. Bunun dışında banka sadece gelir belgesiyle yetinmeyebilir. Kefil de gösterilmesini isteyebilen banka, kefil olmadığı durumlarda da zilyetliği müşterisinde olan gayrimenkul ya da menkul üzerinde ipotek tesis edilmesini isteyebilir.

Bankadan bankaya değişen kurallara göre araba ipotekli kredi hesaplama yapılırken ipotek tesis edilecek aracın marka, tip ve modeline göre belirlenen değerinin yarısı değerinde kredi limiti uygulanabilmektedir.

Araç İpoteği Karşılığında Kredi Veren Bankalar ve Şartları

Genellikle sadece taşıt kredilerinde araç ipoteği yapılıyor. İpotekli ihtiyaç kredilerinde konut veya arsa ipoteği şeklinde verilmektedir. Bankalar arasında yalnızca Vakıfbank’ın gerçek kişilere yönelik sağlamış olduğu taşınır ipotekli kredi bulunuyor. Vakıfbank’ın sunduğu araç ipotekli kredi şartları şunlardır:

  • En az 18 yaş ve T. C. Nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi,
  • İkametgâh ile birlikte son üç ayın elektrik, su, doğalgaz veya telefon faturası,
  • Gelir gösteren bir belge,
  • Rehin olacak taşıt ruhsatının fotokopisi,
  • Kredi süresince müşteriye yaptırılacak Hayat Sigortası.

Araç ipotekli kredi veren tek banka olan VakıfbankYüksek miktarda nakit ihtiyacı için sahip olunan otomobilin belirlenen değerinin yarısı kadar krediyi, 48 aya kadar vade ve %2,50 faiz oranıyla sunmaktadır. Vakıfbank ipotek uyguladığı taşıtın KASKO’sunu da yaptırmaktadır.

Finans365.com Özel İçerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP