Arsa İçin Kredi Veren Bankalar (Şartları, İstenen Evraklar)
  • Finans 365
  • Kredi
  • Arsa İçin Kredi Veren Bankalar (Şartları, İstenen Evraklar)

Arsa İçin Kredi Veren Bankalar (Şartları, İstenen Evraklar)

İmarlı ya da imarsız arsa için kredi çekmeniz gerekiyorsa başvuru yapabileceğiniz bankaları inceleyebilirsiniz.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:40
Arsa İçin Kredi Veren Bankalar (Şartları, İstenen Evraklar)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Arsa alımında kredi veren bankalar arsalara yatırım yapmak isteyen müşterilerine imarlı ya da imarsız arsa kredisi olarak kredi vermektedirler. Bankalar, çoğunlukla imarlı arsalara kredi vermeyi tercih ederken, çok az bir kısmı tarla, bağ, bahçe gibi imarsız arsalara kredi vermektedir.

Günümüzde yatırım yapılabilecek veya bahçe olarak kullanılabilecek arsaları alırken peşin olarak ödemek çok mümkün olamıyor. Bu yüzden bankaların en uygun faizli kredileri tercih edilip vadelere bölünmüş taksitler ödeyerek arsa almak daha kolay bir yöntem. Arsa kredilerinde genellikle konut kredilerinden daha fazla şart aranıyor.

Arsa Kredisi İçin Gereken Şartlar Nelerdir?

Tüm kredilerde olduğu gibi arsa kredilerinde de birtakım şartlar aranıyor. Bankalar kredi kullandırırken geri ödemelerde sorun yaşamamak adına ekstra teminatlar isteyebiliyor.

Bankalardan kredi alabilmenin temel koşulu kredi notunun düşük olmaması. Düşük olması halinde kredinin reddedilme ihtimali çok yüksek. Sorunsuz kredi çekmek için kredi notunun 1500’den düşük olmaması gerekiyor. Arsa kredisi için bankaların istediği diğer şartlar ise şöyledir:

  • Nüfus cüzdanı veya sürücü belgesi aslı ile fotokopisi,
  • Gelir durumunu gösteren bir belge ya da işletme sahipleri için işyeri vergi levhası,
  • Tapu belgesi fotokopisi,
  • İpotek edilecek arsa veya gayrimenkul üzerinde rehin olup olmadığına dair tapu dairesinden bir belge,
  • Kredi başvurusu yapanın üzerine kayıtlı elektrik, telefon, doğalgaz vs. faturası
  • Bankalar tarafından gerektiğinde ilave olarak istenilecek teminat veya kefil ile ilgili belgeler.

Hangi Bankalar Arsa Kredisi Veriyor?

TEB Arsa Kredisi 60 ay vadeye kadar sahip olunan konutun teminat gösterilmesi şartıyla veriliyor. Teminat olarak gösterilen konutun ekspertiz değerinin %60’ına kadar kredi kullandırılıyor.

Şekerbank, en fazla 120 aya kadar vade ile arsa kredisinde en çok vade yapan banka olarak dikkat çekiyor. Şekerbank’ın arsa kredisi imarlı arsalar için alınacak arsanın ipotek edilmesiyle, imarsız arsalarda ise sahip olunan başka bir taşınmazın ipotek edilmesiyle ve bu taşınmazın %45’ine kadar kredi olarak veriliyor.

Ziraat Bankası arsa kredisini 60 ay vade ve satın alınacak imarlı arsanın belediye sınırları içinde yer alma şartıyla ekspertiz değerinin yarısı kadar krediyi kullandırıyor.

İş Bankası, Albaraka Türk, Vakıf Katılım 60 ay vade ile arazi kredileri imkânı veriyor.

Finans365.com Özel İçerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP