BAĞ-KUR Borcu İçin Kredi Veren Bankalar (Şartlar, Başvuru)
  • Finans 365
  • Kredi
  • BAĞ-KUR Borcu İçin Kredi Veren Bankalar (Şartlar, Başvuru)

BAĞ-KUR Borcu İçin Kredi Veren Bankalar (Şartlar, Başvuru)

Bağkur borcunuzu kapatmak için kredi ihtiyacınız varsa hangi bankalara başvurabileceğinizi, istenen şartları inceleyebilirsiniz.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:58
BAĞ-KUR Borcu İçin Kredi Veren Bankalar (Şartlar, Başvuru)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BAĞ-KUR prim borcu olanlara kredi veren bankalar yıllardır emeklilik hayali kuran Bağ-kurlular için umut ışığı oldu.

Prim borçlarını ödeyemeyen birçok BAĞ-KUR sigortalı insan, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Ziraat Bankası ile yaptığı anlaşma sayesinde ihtiyaç kredilerinden olan Bağkur Emeklilik Kredisi ile prim borçlarını kapatma şansı doğdu. Bir torba yasa düzenlemesiyle getirilen af benzeri durum, sigortası başlatılıp sonrasında ödemeyen kimselerin emekli olabilmesinin yolunu açtı.

Çıkan yasal düzenlemeyle prim borçlarını ödeyen kişiler ayrıca emeklilik yaşları tutuyorsa geriye dönük olarak Sosyal Güvenlik Kurumu’na borçlanıp emekli olabiliyorlar. Böylelikle emekli maaşıyla çekilen kredi taksitleri ödenebiliyor. Vakıfbank, Halkbank, ING Bankası, Akbank ve Denizbank da emekli olmak isteyenler için sundukları krediler bulunuyor. Ancak bu krediler için Ziraat Bankası’ndan farklı olarak ek teminatlar istenmektedir.

BAĞ-KUR Borçları İçin Kimler Kredi Alabilir?

Bağkur borcu olan kredi çekebilir mi? Sorusuna yanıt olarak Ziraat Bankası’nın kredi verme koşulları birikmiş prim borcu olanlardan;

  • Borcu ödenmesi halinde yaşlılık aylığı almaya hak kazananlar,
  • Prim borcuyla beraber askerlik ve doğum borçlanması da yapılması halinde yaşlılık aylığı bağlanabilecekler,
  • Borçla beraber durdurulan hizmet süresinin de ihya edilmesiyle yaşlılık aylığı bağlanabilecek SGK 4/B BAĞ-KUR sigortalıları yararlanabiliyor.

Ziraat Bankası BAĞ-KUR Emeklilik Kredisi Şartları ve Avantajları Nelerdir?

Bağ-kurluların emekli olmasında 3 önemli tarih bulunuyor. 1 Ekim 1999, 30 Nisan 2008 ve 1 Mayıs 2008 tarihlerinde başlayanlar için farklı emeklilik şartları bulunuyor. Bu tarihlerde başlatılan sigortanın bir süre devam etmesi, kadın veya erkek olmak, belirli bir süre prim ödenmiş olması ve yaş koşullarına göre emeklilik şartları değişiyor.

31 Mayıs itibarıyla 60 ay vade ve %1,28 faiz oranıyla kredi kullandırılıyor. Ziraat Bankası verdiği bu kredi için kredi tahsis ücreti almıyor ve geri ödemeleri bağlanacak emekli maaşından karşılıyor. Ayrıca BAĞ-KUR kredisinde geçmiş dönem kredi ödeme performanslarına da bakılmıyor. Dolayısıyla düşük kredi notu olanlar da bu krediden faydalanabiliyorlar.

  • Maaş bağlanan emekliler tüm maaşlarını günlük limitleri ölçüsünde ATM’lerden çekebiliyorlar,
  • 450 TL’ye kadar Ziraat promosyon ödemesi alınabiliyor,
  • Maaş hesabı için ayrıca hesap işletim ücreti ödenmez,
  • Ziraat Bankası’nın diğer ürünlerinden indirimli faiz oranları ve özel komisyonlarla ihtiyaçlar karşılanabilir.

Finans365.com Özel İçerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP