Bankalar Aracılığıyla Taksitli Cep Telefonu Nasıl Alınır? (Krediyle Telefon Almak)
  • Finans 365
  • Kredi
  • Bankalar Aracılığıyla Taksitli Cep Telefonu Nasıl Alınır? (Krediyle Telefon Almak)

Bankalar Aracılığıyla Taksitli Cep Telefonu Nasıl Alınır? (Krediyle Telefon Almak)

Banka kredisiyle taksitli cep telefonu almak istiyorsanız detayları yazımızdan öğrenebilirsiniz.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:11
Bankalar Aracılığıyla Taksitli Cep Telefonu Nasıl Alınır? (Krediyle Telefon Almak)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kredi kartına taksitli telefon satılarının durdurulmasının ardından bilhassa cep telefonu satışları düşen mağazalar zaman zaman bankalar ile de anlaşmalar yaparak cep telefonu satışlarında taksit imkanı sunma yolları aramaya başladılar. Bu yazımızda hangi bankalar aracılığı ile hangi teknoloji mağaza zincirlerinden taksitli cep telefonu satın alabileceğiniz konusuna değindik.

Taksitli Cep Telefonu Kredisi Nedir?

Öncelikle belirtmek isteriz ki bankalar aracılığı ile taksitli cep telefonu satan mağazaların yaptıkları aslında saton aldığınız cep telefonu tutarı kadar size banka kredisi kullandırmak. İş te bu noktada bankalarla özel anlaşmalar yaparak kredi kullandırma süreçlerini hızlandırmaya satın almak istediğiniz telefonu seçtiğiniz anda kredi kullandırma süreçlerinizi hızlandırıyorlar.

Elektronik zincir mağazaların faizsiz telefon kredisi olarak size sunduğu taksit imkanı aslında bankaların size kullandırdığı mini bir tüketici kredisinden başka bir şey değil. Zaten bu cep telefonu kredisini kullanırken mağazada yapılan bir kredi onay sorgulaması ile sizin kimlik bilgileriniz üzerinden kredi skorunuz sorgulanır. Bu açıdan bu kredi imkanından yararlanmanız için en azından asgari düzeyde kayıtlı bir geliriniz olması ve bankalarca kabul edilen minimum seviyede bir kredi skorunuz olması gerekiyor.

Bankalar Aracılığı İle Taksitli Cep Telefonu Almanın Avantajları ve Riskleri

Bu yol ile telefon almanın avantajları;

  • Bu kredilerin genellikle sıfır faizli olması ve size ek bir faiz yükü oluşturmaması
  • Satın alacağınız cep telefonunu kredi kartı limitinizden kullanmadan ayrı bir kredi ile satın alabilmeniz
  • Bankalar ile yapılan anlaşmalar gereği bu kredilerin genellikle masrafsız olması

Bu şekilde telefon satın almanın bazı riskleri ise;

  • Öncelikle olumsuz bir kredi notunuz varsa veya maaşlı bir çalışan değilseniz kredi kullanamayabilirsiniz
  • Bu şekilde cazip koşullarda ve sıfır faizli kredi seçenekleri sizi bütçenizin üstünde olan telefonları satın alma tutağına çekebilir
  • Sonuçta kullanılan bir ihtiyaç kredisi ve ödemeleri aksatmanız halinde bu kredi skorunuza olumsuz yansıyabilir

Bankalar Aracılığıyla Taksitli Cep Telefonu Nerelerden Alınabilir?

Cep telefonu için taksitli telefon satışı yapan mağazalar ve kredi veren bankalar şunlar;

  • Teknosa: Teknosa mağazaları ING bank ile işbirliği yaparak ING Teknokredi ürünüyle mağazadan çıkmadan onay verilen kredi ile cep telefonlarını 6 aya kadar taksitlendirme imkanı sunuyor. Kredinin geri ödemesini doğrudan ING banka şube, ATM veya internet şubesinden yapıyorsunuz. Kampanya kapsamında bir kişi 10.000 TL’ye kadar sadece bir telefon satın alabiliyor. Kampanya 5 Kasım 2018’e kadar geçerli.
  • Garanti Bankası: Garanti Bankası anlaşmalı eticaret siteleri Genpa.com.tr , Gittigidiyor.com, Hepsiburada.com ve N11.com’dan yapacağınız cep telefonu alışverişlerinizde 15.000 TL ye kadar 6 aya kadar vadeli alışveriş kredisi veriyor. Bu sitelerden yapacağınız cep telefonu alışverişleri sırasında “Alışveriş Kredisi ile Ödeme” seçeneğini seçtiğiniz taktirde bankanın kredi başvuru ekranına yönlendiriliyorsunuz ve Garanti Bankası müşterisi iseniz krediniz onaylandığı anda kredi tutarınız sadece söz konusu e-ticaret sitesinden yapacağınız alışverişinizde kullanılmak üzere sanal kartınıza yükleniyor.
  • İş Bankası: Anında alışveriş kredisi ile www.epttavm.com , www.genpa.com.tr ve Hepsiburada ‘dan yapılacak cep telefonu alışverişlerinde 6 aya kadar ihtiyaç kredisi sağlıyor. Üstelik İş Bankası’nın kullandığı özel bir arayüz sayesinde alışverişiniz kesintiye uğramadan kredinizi kullanmanız mümkün.
  • TEB: TEB ise mağaza içi kredi başvurusu uygulaması ile cep telefonu kredisi imkanı sunuyor. Bunun için öncelikle alışveriş yapacağınız mağaza için TEB’den mağaza içi kredi başvurusu yapıyorsunuz, tahsis ücreti ve sigorta ödemeden yararlanacağınız bu kredi onaylandığı durumda mağazaya giderek kredi kullanım sürecinizi tamamlıyor ve istediğiniz ürünü alabiliyorsunuz. Burada kullanabileceğiniz kredinin miktarının ürünün bedelini geçmemesi gerekiyor.
  • Bunlar dışında bankaların daha kısa sürede onay alınabilen düşük miktarlı ihtiyaç kredileri ile Cep telefonu satın almak diğer bir seçenek. Tabi bu durumda standart olarak kredi tahsis ve sigorta ücreti ödemek durumdasınız. Ancak diğer yandan satın alçağınız cep telefonunu daha uzun vadeler ile taksitlendirme şansınız var.

Finans365.com Özel İçerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP