Borç Transferi Yapan Bankalar (Şartlar, Vade Seçenekleri)
  • Finans 365
  • Kredi
  • Borç Transferi Yapan Bankalar (Şartlar, Vade Seçenekleri)

Borç Transferi Yapan Bankalar (Şartlar, Vade Seçenekleri)

Diğer bankalara olan borçlarınızı tek bir kredi altında toplamak istiyorsanız başvuru yapabileceğiniz bankaları inceleyebilirsiniz.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:34
Borç Transferi Yapan Bankalar (Şartlar, Vade Seçenekleri)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Borç transfer kredisi farklı bankalardaki kredi kartı veya kredi borçlarının kapatılarak tek bir banka üzerinden toplam borcun yapılandırılması işlemine denmektedir.

Aynı anda birden çok bankaya olan kredi veya kredi kartı borçları yüzünden ödeme güçlüğü yaşayanlar için, ödemeleri vadelere yayarak daha az miktarda ve düzenli aylık ödeme olanaklarıyla borçlarını birleştirebileceği kolaylık sağlanan bir sistemdir.

Borç Birleştirmenin Nasıl Artıları Vardır?

Bu sistemle kabaran aylık ekstre ödemelerini geciktirmek veya ödememek neticesinde yasal takibe düşmekten veya icralık olmaktan kurtulma şansı yakalanır. Düzenli ödeme sayesinde de kredi notu yükselmiş olur.

Borç Transfer Kredisi Veren Bankalar Hangileridir?

Günümüzde birçok banka daha çok müşteriye sahip olmak için çeşitli kampanya ve özel teklifler sunmaktadırlar. Borç transfer kredisiyle de bankalar tarafından deyim yerindeyse bir müşteri kapma yarışı yapılmaktadır.

Müşterinin A bankasına olan borcunu B bankası, müşterisine sunduğu kredi teklifiyle kapatıp, kendi bankasının daha az faiz oranı veya daha uzun vadede düşük aylık ödemeleri teklifiyle müşteriyi kazanmaya çalışmaktadır. Bu rekabetten dolayı çoğu banka ihtiyaç kredisi adı altında bu hizmeti vermektedir.

Her bankanın transfer edebileceği kredi türü, sağlayabileceği maksimum kredi limiti, faiz oranı, vade seçenekleri, dosya masrafı, kredi tahsis ücreti ve aylık/yıllık maliyet oranları değişmektedir.

2018 yılında borç kapatma kredisi veren bazı bankalar ve sundukları teklifler şöyledir;

  • Ziraat Bankası: Ziraat bankası borç kapatma kredisi ile başka bankalardan alınan taşıt kredisi Ziraat Bankası’na transfer edilerek yeniden yapılandırılabilir. 48 aya kadar vade imkânı bulunan bu kredi en fazla 5 yaşındaki araçlar için kullanılabilmektedir. Kredi boyunca araç üzerine ipotek konulur ve gerekli görülürse ek teminat da istenebilir. Kredi süresince hayat sigortası ve kasko da yaptırılması zorunludur.
  • Denizbank: Denizbank borç transferi kredisi, 65000 TL üst kredi tutarı limiti, 36 aya kadar vade seçenekleri, %2,31’den başlayan faiz oranlarıyla emekliler için tüm banka borçları ve emekli maaşı transferini sağlamaktadır.
  • Akbank: Akbank borç kapatma kredisi diğer bankaların kredi kartlarına olan borçların transferinde 20000 TL’ye kadar kredi tutarı, %2,25 faiz oranı ve 8-12 ay arası vade imkanları ile EFT ücreti almadan kredi imkânı sağlamaktadır.
  • QNB Finansbank: QNB Finansbank borç transferi kredisi ile diğer bankaların kredi kartı, ihtiyaç ve taşıt kredisi borçları, maksimum 50000 TL kredi miktarı, 36 aya varan vade seçenekleri, aylık %2,54’den başlayan faiz oranı ve ücretsiz EFT koşulları içerisinde kapatılabilmektedir.
  • Şekerbank: Şekerbank’ta diğer bankalardaki bireysel kredi, kredi kartı, kredili mevduat hesabı borçları 100000 TL’ye kadar kredi miktarı, 3-36 aya kadar vade seçenekleri ve %2,90’dan başlayan faiz oranlarıyla Şekerbank borç kapatma kredisi başvurusu yapılabilmektedir.
  • Halkbank: Halkbank dost ihtiyaç kredisi, 50000 TL üst kredi tutarı limiti, 36 ay vade olanakları ve %2,66’dan başlayan faiz oranıyla verilebilmektedir.

Borç Transfer Kredisi Almak İçin Gereken Şartlar Nelerdir?

  • Borç transfer kredisine başvuran kişinin banka hesapları üzerinde yasal veya idari takip olmaması,
  • Aylık gelirini gösteren resmi bir evrakla başvurması,
  • Talep ettiği kredinin taksit sayısı aylık gelirinin yarısını geçmemesi,
  • Güncel kredi borç tutarlarını gösteren belgelerin bankalardan temin edilebilmesi,
  • Kredi veren banka ipotek şartı istemişse evli olan kişiler için eş rızası gerekmektedir.

Ayrıca kredi notunun da en azından ‘az riskli’ grubunda yer alması bankadan kredi alabilmek için önemlidir. En riskli ve orta riskli kredi notu bulunan kişilerin kredi alabilme ihtimali son derece düşüktür. Düşük olan kredi notunu yükseltmenin yolu ise düzenli aylık ödemelerle kredi kartı kullanmaktır.

Finans365.com Özel İçerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP