Ceviz Yetiştiriciliği Devlet Desteği (İstenen Evraklar, Şartlar)
  • Finans 365
  • Kredi
  • Ceviz Yetiştiriciliği Devlet Desteği (İstenen Evraklar, Şartlar)

Ceviz Yetiştiriciliği Devlet Desteği (İstenen Evraklar, Şartlar)

Ceviz yetiştiriciliği desteği almak istiyorsanız sunulan kredi imkanını ve aranan şartları yazımızdan inceleyebilirsiniz.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:50
Ceviz Yetiştiriciliği Devlet Desteği (İstenen Evraklar, Şartlar)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet ceviz yetiştiriciliğinde yerli üretimi desteklemek adına, ceviz yetiştiricilerine destek sağlamaktadır. Türkiye ceviz ithalatı yapmaktadır fakat arz talebi karşılamamaktadır. Aynı zamanda ceviz tüketilmesi gereken besin değeri oldukça fazla olan bir üründür. Fakat buna kıyasla ceviz yetiştirmek göründüğü kadar kolay değildir. Ceviz ağaçları günümüzde tehlikelerle karşı karşıyadır. Bu nedenle Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın tarımla alakalı reformlarından biri olarak ceviz sulamasına ayrı bir önem gösterme konusundaki kararlılığı söylenebilir.

Tarım Bakanlığı ceviz üretimini teşvik etmek adına bunun üretimini yapmak isteyen fakat başlangıç için yeterli maddi yeterliliği olmayan vatandaşlara, kredi verir. Bakanlık, önceki yıllarda 5 milyonun üzerinde ceviz ağacı yetiştirilmesini desteklemiştir.

2018 Yılında Ceviz Yetiştiriciliği Devlet Desteği Şartları Nelerdir?

Devlet 1 dönüme ortalama 1000 TL kredi vermektedir. Başvuracak olan kişi öncelikle ceviz ekeceği yeri belirlemelidir. Daha sonra bu bölgede bir analiz yapılır. Burada bakılanlar, toprağın verimliliği, büyüklüğü, ceviz yetiştirmek için uygun olup olmadığıdır. Kişi başvurusunu tarım il ve ilçe müdürlüklerine yapmalıdır. Müdürlükler kişinin ceviz yetiştirme projesini onaylarlarsa kişiye, yetiştirilmesi planlanan ceviz miktarı, alanın su ve elektrik yeterliliği, büyüklüğü, cinsi, ile doğru orantılı olarak kredi verilir.

Kredi Nasıl Geri Ödenir?

Alınan krediyi devlet hemen geri istemez. Krediler 15 yıl sonra Ekim ayında tek seferde geri alınır. Bunun sebebi, bir fidanın büyümesi için en az 5 yıl geçmesi gerektiğindendir. Çiftçi önce mahsulü alır, bir verim elde eder ve daha sonrasında kredisini devlete geri öder. Burada bakıldığında sürdürülebilirliği olan ceviz yetiştiriciliğinde kişi yalnızca tek seferlik bir kazancının bir bölümünü devlete verir. Yani her iki taraf da bu işten kazançlı çıkar.

Ceviz Yetiştiriciliği Proje Örneği Nasıl Olmaktadır?

Proje hazırlanırken öncelikli olarak ağaçlandırma yapmak isteyenin kimlik ve iletişim bilgileri ayrıntılı olarak yazılır. Daha sonra ağaçlandırılacak bölge ince ayrıntıları ile tarif edilir. Sonraki aşamalarda ise alanın mülkiyet durumu, bitki örtüsü, jeolojik yapısı, toprak tipi, bünyesi, derinliği, taşlı olup olmadığı araştırılır. Iklim bölgesi tespitinden sonra erozyon ihtimalleri değerlendirilir önlemler alınır. Akabinde, bölgede, fidanlarda oluşabilecek bitki hastalıkları ve çözümleri belirlenir. Tüm bu işlemler sonuçlandıktan sonra, ağaçlandırma işlemleri başlar. Bu noktada yetiştirilecek ceviz ağacının türüne göre işlemlerin hızı değişkenlik gösterir.

Finans365.Com Özel İçerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP