Dairenin Tamamına Kredi Veren Bankalar (Değerinin Hepsine)
  • Finans 365
  • Kredi
  • Dairenin Tamamına Kredi Veren Bankalar (Değerinin Hepsine)

Dairenin Tamamına Kredi Veren Bankalar (Değerinin Hepsine)

Satın alacağınız dairenin değerinin tamamı için kredi almak istiyorsanız başvuru yapabileceğiniz bankaları inceleyebilirsiniz.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:06
Dairenin Tamamına Kredi Veren Bankalar (Değerinin Hepsine)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dairenin tamamına kredi imkanı sağlayan bankalar ev almak isteyip peşinat bulamayanların imdadına yetişmektedir. Bilindiği üzere artık bankalar peşinatsız ev kredisi kullandırmamakta mevcut yasalar gereği evin değerinin %80’ini kredi olarak müşterilerine vermektedir. Bu sebeple tüketiciler satın almak istedikleri evin tamamına kredi alabilmek için bankaların uygulamaya koyduğu farklı seçeneklerden yararlanmaktadır.

Daire Kredisinin Tamamını Nasıl Alırım?

Peşinatsız ev almak istiyorum diyenler için bazı çözüm yolları bulunmaktadır. Konut satın almak isterken peşinata sıkışan tüketiciler aşağıdaki yöntemlerden herhangi birini kullanarak bankaya peşinat ödemek zorunda kalmadan konut kredisinin tamamını kullanabilirler. Bu yöntemler şunlardır:

  • Evin eksper değerini yüksek gösterme; Bankaların uyguladığı mevcut sistemde bağımsız ekspertizler evin değerini kendilerinin uyguladıkları yöntemlerle belirlemektedir. Fakat bazı evler bulunduğu semtin konumu, evin metrekaresi gibi değerlere bağlı olarak ekspertiz raporunda yüksek hesaplanabilir. Ekspertiz raporunda belirlenen değer almak istediğimiz evin maliyetinden %20 oranında yüksek çıkarsa istediğimiz evi bankaya peşinat ödemek zorunda kalmadan satın alabiliriz.
  • Satın alacağımız ev dışında başka bir gayrimenkulü ipotek ettirme; Bankalar banka kredisi ile satın alınacak evi zorunlu olarak ipotek altına almaktadır. Fakat sahibi olduğumuz başka bir taşınmazı ipotek göstererek peşinat ödemeden ev sahibi olabilir.
  • İhtiyacımız olan %20’lik peşinat için ihtiyaç kredisi kullanma; Peşinat bulamıyorsak peşinat için konut kredisine ek ihtiyaç kredisi kullanabiliriz. Fakat buradaki püf nokta hem konut kredisi hem de ihtiyaç kredisi aylık ödeme tutarımızın bankaya gösterdiğimiz maaş ya da gelir belgemizi aşmaması gerekmektedir. Kendiniz bu şartları taşımıyorsanız ailenizden ihtiyaç kredisi çekebilecek konumda olan kişiler aracılığıyla peşinatsız ev sahibi olabilirsiniz.
  • Peşinat için ihtiyaç kredisi de çekilemiyorsa yine başka bir taşınmazı ipotek göstererek ipotekli taşıt kredisi seçeneğinden yararlanarak peşinat ödemeden ev sahibi olabilirsiniz.

Peşinatsız Ev Kredisi Kullandıran Bankalar ve Şartları

Peşinatsız ev almak isteyenler “evin tamamına kredi alabilir miyim?” diye sorular sormaktadır. Bazı bankaların dairenin tamamına verdikleri kredi çeşitleri ve şartları şu şekildedir:

Akbank; peşinatsız ev almak isteyen müşteriler yıllık %2,02 faiz oranı ve 18 yıla kadar vade seçenekleri düşük faizli konut kredisi avantajlarından yararlanabilir. Bunun için Akbank şubelerine kimlik belgesi satın alınacak ev ile birlikte peşinat gösterilecek taşınır ya da taşınmazın tapu yada araç ruhsatı, gelir belgesi, ikametgah ile birlikte müracaat edilmesi gerekmektedir.

Yapı Kredi Bankası; satın alınacak evin tamamına kredi veren bankalar arasındadır. Bu krediden yararlanmak için birçok konut kredisi avantajından “gayrimenkul ipotekli konut kredisi” seçeneğini kullanmalıyız. Banka aylık %2,29 faiz ve 120 aylık vade seçeneğiyle düşük faizli kredi kullandırmaktadır. Gerekli belgeler ise her iki gayrimenkule ait tapular, kimlik belgesi, maaş bordrosu ve gelir belgesi, ikametgah belgesi ve son dönem faturalarınızdan herhangi birisi ile Yapı Kredi bankasına müracaat edebilirsiniz.

QNB Finanbank; 180 aya kadar vade ve aylık%2,02 maliyet faiziyle peşinatsız kredi çekmek mümkün. Banka müşterilerine %75’lik konut kredisi peşinat içinse %25’lik bir ihtiyaç kredisi imkanı sunmakta. Satın alınacak ev ile birlikte ipotek gösterilecek evin tapusu, kimlik belgesi, gelir belgesi ve maaş bordrosu ve ikametgah ve son 3 aylık faturalarınızdan herhangi biri ile Qnb Finanbank şubelerine başvuru yapabilirsiniz.

Finans365.com Özel İçerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP