Devlet Destekleme Kredisi Veren Kurumlar (Başvuru ve Şartlar)
  • Finans 365
  • Kredi
  • Devlet Destekleme Kredisi Veren Kurumlar (Başvuru ve Şartlar)

Devlet Destekleme Kredisi Veren Kurumlar (Başvuru ve Şartlar)

Devlet destekli kredi almak istiyorsanız başvurabileceğiniz kurumları inceleyebilirsiniz.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:04
Devlet Destekleme Kredisi Veren Kurumlar (Başvuru ve Şartlar)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kredi verirken devlet desteğinden yararlandıran kurumlar kişilerin ihtiyacı olan kredileri devletten aldıkları destekle daha uygun olarak vermektedir. Bu kurumların başında KOSGEB gelir. Esnaf ve KOBİ’lere kredi kullandıran kurumların en bilindiği olan KOSGEB genç girişimcilere de kredi imkanı sunmaktadır.

Kobiler ve esnaf paketleriyle ticari hayatın ve ekonominin canlanmasına, rekabet edebilme ortamına katkı sağlayan KOSGEB kredileri esnafın sıkıntı ve dertlerine can suyu olmaktadır. KOSGEB şu anda uyguladığı kredi imkanında yalnızca kredi tutarını esnaf ve KOBİ’lere ödetmekte kredi faiz tutarını ise 100.000 TL’ye kadar olan tutarlarda kendisi karşılamaktadır. İşletme kuracak olan girişimci bireylere ise 100.000 TL faizsiz kredi ve 50.000 TL’ye varan karşılıksız hibe programlarıyla iş kuracakları desteklemektedir.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu

Hibe destek projeleri kapsamında hayvancılık ve tarımsal destek kredilerinden yararlanmak için Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’na müracaat edilmektedir. Desteklenen bazı sektör ve yatırımlar şunlardır;

  • Süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması
  • Kırmızı et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması
  • Su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması
  • Meyve ve sebzelerin işlenmesi ve pazarlanması
  • Kanatlı et ve et ürünleri işlenmesi ve pazarlanması
  • Bitkisel üretimin çeşitlenmesi, bitkisel ürünlerin işlenmesi ve pazarlanması konularında yatırımda bulunanlara karşılıksız hibe ve destek verilmektedir.

Bu imkanlardan yararlanabilmek için TKDK’nın resmi internet sitesine belirlenen proje ile birlikte müracaat etmek ve orada belirtilen belgeleri eksiksiz olarak temin ettikten sonra internet başvuru belgesi ile birlikte diğer tüm evrakları TKDK il koordinatörlüğüne elden teslim etmek gerekmektedir.

Tarım Kredi Kooperatifleri

Tarım kredi kooperatifleri ve Ziraat Bankası işbirliği ile tarımsal faaliyetle uğraşanlara yönelik uygun faizli ve dönemsel olarak faizsiz kredilerle kredi imkanı sunmaktadır. Tarım kredi kooperatiflerinden devlet destekli kredi kullanabilmek için tarım ya da hayvancılıkla uğraşmak gerekmektedir. Ayrıca kredi başvurusunun olumlu sonuçlanması için bankalara ödenmemiş kredi borcunun bulunmaması ve kredi notunuzun yüksek olması aranan şartlardandır. Son 3 yıldır tarımsal faaliyette bulunulması ya da hayvan işletme sahibi olunması gerekmektedir. Başvuru sahipleri düzenli gelirlerini gelir belgesi ya da işletme vergi beyanlarıyla belgelemek zorundadır.

Tarım kredi kooperatiflerinin devlet destekli kredi sağladığı bazı alanlar;

  • Sıfır faizli koyun kredisi
  • %50 faiz indirimli arıcılık kredisi
  • Sıfır faizli traktör kredisi
  • Faizsiz sütçü, etçi kombine sığır yetiştiriciliği

Gibi alanlarda imkanlar sunan tarım kredi kooperatifleri 100.000 TL’ye kadar verilecek kredilerde düşük faizli ve %100’e varan faizsiz devlet desteği ile kredi olanağı sağlamaktadır.

Finans365.com Özel İçerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP