Devlet Destekli Konut Kredisi Nasıl Alınır? (Başvurusu ve Şartları)
  • Finans 365
  • Kredi
  • Devlet Destekli Konut Kredisi Nasıl Alınır? (Başvurusu ve Şartları)

Devlet Destekli Konut Kredisi Nasıl Alınır? (Başvurusu ve Şartları)

Devletin sunduğu ev kredisinden faydalanmak için istenen şartlar nelerdir, nasıl başvurulur?

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:48
Devlet Destekli Konut Kredisi Nasıl Alınır? (Başvurusu ve Şartları)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet desteğiyle ev kredisi almak bazıları için çok garip gelebilmektedir. Fakat sosyal devlet anlayışının gelişmesiyle birlikte devlet daha önce ev sahibi olamamış kimselere yardımda bulunmakta ve ev almasını kolaylaştırmaktadır. Düşük faizli kredi ve devlet destekli konut projeleri kapsamında ev sahibi olmak isteyenlere devlet desteği ve devlet teşviki sağlanmaktadır.

Devlet Destekli Konut Kredisi Şartları

Devlet destekli konut kredileri ve konut hesabından yararlanmak için;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • 18 yaşından büyük olmak
  • 2015 yılından önce herhangi bir ev sahibi olmamak
  • Hesap açıldıktan sonra en az 36 ay hesapta aylık ya da 3 aylık periyotlar halinde düzenli birikimlerde bulunmak

Hesap açmadan önce ev sahibi olundu ise ev sahibi olunduktan en geç 6 ay içerisinde anlaşmalı bankalara giderek konut hesabının açılmaması halinde devlet destekli konut kredisi imkanından yararlanılamamaktadır.

Devlet Katkılı Konut Hesabı

İlk defa ev alacaklara devlet desteği 2018 yılında da devam etmekte ve konut hesabında birikim yapan vatandaşlara devlet %25 oranında konut katkısı sağlamaktadır. 2016 yılında hizmete giren bu sisteme katılanlar en fazla 15.000 TL konut katkısından yararlanırken 2018 yılında 20.000 TL devlet desteği almaktadır. 2019 yılında ise bu rakam 25.000 TL’ye çıkarılacaktır.

Devlet katkılı konut hesabı almak için kredili yahut peşin herhangi bir şekilde konut sahibi olunması ve daha önce hiç ev sahibi olunmaması gerekir. Ev aldıktan 6 ay içinde anlaşmalı bankalara giderek konut hesabı açtırılması gerekmektedir. Devlet desteğinden yararlanabilmek için sistemde en az 3 yıl kalınması ve birikim yapılması gerekir. Bankaya aylık en az 313 en fazla ise 3,137 TL arasında bir miktar yatırılmalıdır.

Devlet desteğinin tamamından yararlanabilmek için sisteme 60 ay düzenli bir miktar yatırılması gerekir. Bu süre sonunda hesapta biriken paraya %25 devlet katkısı sunulmakta ve bu rakam 2018 yılı için 20.000 TL’yi geçememektedir. Ayrıca yılda bir kere aylık ödemeden muaf olma hakkı ile hesaptan yılda iki kere para çekme gibi imkanlarda bankalarda konut hesabı açacaklara sunulan fırsatlardandır.

Ziraat Bankası, Halkbank, İş Bankası, Denizbank ve Finansbank devlet destekli konut hesabı açılabilecek bankalardandır.

Finans365.com Özel İçerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP