Devlet Destekli Traktör Kredisi Nasıl Alınır? (Şartları, Gerekli Evraklar)
  • Finans 365
  • Kredi
  • Devlet Destekli Traktör Kredisi Nasıl Alınır? (Şartları, Gerekli Evraklar)

Devlet Destekli Traktör Kredisi Nasıl Alınır? (Şartları, Gerekli Evraklar)

Devlet desteğiyle traktör kredisi nasıl alınır, şartları nelerdir?

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:35
Devlet Destekli Traktör Kredisi Nasıl Alınır? (Şartları, Gerekli Evraklar)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet desteği ile traktör kredisi , tarım faaliyetlerinde kullanmak üzere 2.el ve sıfır traktör alımlarında sağlanmaktadır. Devlet destekli traktör kredisi almak için Ziraat Bankası ve KOSGEB’in ilgili kredilerine gereken şartları tamamladıktan sonra başvuru yapılabiliyor.

2018 traktör hibe desteği kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Kırsal Kalkınmayı Destekleme Projesi ve Genç Çiftçi Projesiyle hibe ve faizsiz geri ödemeli kredi, ayrıca tarımsal işletmeler için de KOSGEB kurumu aracılığıyla 300000 TL’ye kadar faizsiz kredi desteği almak mümkündür. Ancak şu an için devlet tarafından traktör hibesi verilen proje bulunmamaktadır.

Devletin tarımsal faaliyetleri ve kırsal yaşamı desteklemesiyle son zamanlarda artan kredi ve hibe destekleri çiftçiler için büyük kolaylıklar sağlamaktadır. Tarımsal makinelerle ilgili kredi anlaşmaları, devlet bankası olan ve tarımı destekleme kampanyalarının en çok bulunduğu Ziraat Bankası ile yapılmaktadır. Devlet kurumu olarak da KOSGEB faizsiz traktör kredisi sağlamaktadır.

Ziraat Bankası Traktör Kredisi Gerekli Belgeler Nelerdir?

Ziraat Bankası ‘Tarımsal Mekanizasyon Kredileri’ kapsamında çeşitli tarımsal üretim faaliyetlerinde gerçek ve tüzel kişilere yönelik biçerdöver, traktör, hasat ve toplama makineleri ve çeşitli hayvansal, bitkisel ve su ürünlerinde kullanılan makineler ve mekanizasyon araçlarının alımına yönelik kredi imkanları sunuyor.

Tarımsal mekanizasyon kredilerinin özellikleri ise şöyledir:

  • Öncelikle T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 2000/37 sayılı tebliği uyarınca, tarımsal mekanizasyon araçlarının kredili satışlarında araçların ‘Zirai Kredilendirme Belgesi’ olması gerekiyor.
  • Satın alınacak tüm sıfır ve ikinci el traktör ve diğer tarım makineleri için bu kredi kullandırılıyor.
  • Ziraat Bankası’nın bu kredisinde sabit ve değişken olmak üzere iki faiz türü bulunuyor.

Ziraat Bankası tarım kredileri için gereken belgeler ise; T.C. kimlik belgesi, Çiftçi Kayıt Sistemi belgesi, işletme sahibi ise tapu ya da kira kontratı, kredi için gösterilecek teminatlar ile ilgili belgeler ve son üç yılın bilançosu ile gelir tablosu gerekiyor.

Ziraat Bankası Traktör Kredisi Özellikleri Nelerdir?

Traktör kredisinin alınabileceği en uygun banka Ziraat Bankası olarak göze çarpmaktadır. Bu kredide yeni traktörlerin alımında 3, 6 ve 12 ayda bir geri ödemeli ve proforma faturanın %75’ine kadar sabit faizli kredi, ikinci el traktörlerde de en fazla 5 yaş şartıyla KASKO bedelinin %75’ine kadar sabit ve değişken faiz uygulanıyor.

Finans365.com Özel İçerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP