Ev Hanımlarına Kredi Veren Bankalar (Başvurusu ve Şartları)
  • Finans 365
  • Kredi
  • Ev Hanımlarına Kredi Veren Bankalar (Başvurusu ve Şartları)

Ev Hanımlarına Kredi Veren Bankalar (Başvurusu ve Şartları)

Ev hanımlarına kredi veren bankalar hangileridir, istedikleri şartlar nelerdir?

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:36
Ev Hanımlarına Kredi Veren Bankalar (Başvurusu ve Şartları)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ev hanımlarına kredi imkanı sağlayan bankalar gelirini belgeleyemediği halde ev hanımlarına ve çalışmayan bayanlara kredi imkanı sağlamaktadır. Bu krediden yararlanmak için öncelikle kredi notu büyük önem arz eder. Daha önce kredi kartı yapmamış ya da kredi başvurusunda bulunmamış kimsenin kredi notu 0 olarak hesaplanmakta ve bu kişilere kredi kullandırılmaktadır. Fakat eski borçlarını ödememek ya da düzensiz ödeme şeklinde geçmişinde bankalarla sorun yaşamış başvurucunun kredi kullanması belli şartlara bağlanmıştır.

Ev Hanımlarına Kredi Veren Bankaların İstediği Şartlar

Ev hanımlarına kredi 2018 yılında da oldukça tercih edilmiş bir kredi kullanma yöntemidir. Bankaların ev hanımı ve çalışmayan bayanlara kredi verirken bazı şartları bulunur. Bu şartlar;

  • Ek Gelir; düzenli bir gelire sahip olmayan çalışmayan bayanlardan kira, faiz geliri gibi krediyi ödeyebileceği argümanlar talep edilmektedir.
  • Kefil; krediyi kullandıran banka verdiği krediyi güvence altına almak için en az iki tane çalışan ve maaş sahibi kefil talep etmektedir.
  • Teminat; herhangi bir taşınır ve taşınmaz mal sahibi olan kredi başvur sahibi ev hanımı bu malların kendisine ait olduğunu bankaya ibraz ederek kredi kullanma imkanına sahip olmaktadır.
  • İpotek; sıkça uygulanan bu yöntem ile ev hanımına ait daire, dükkan gibi taşınmazlar diğer eşin rızası ile ipotek altına alınmakta ve kredi kullanma imkanı tanınmaktadır.

Ev Hanımlarına Kredi Veren Bankalara Başvuru Nasıl Yapılır?

Ev hanımlarına faizsiz kredi veren bankalar müracaatları bizzat şubelerden almakta ve yukarıda istenen şartlardan birini ya da birkaçını istemektedir. Kredi kullanırken daha önce çalışılan bankadan başlamak kredi talebimizin olumlu karşılanmasına önemli oranda katkı sağlayacaktır. Ev hanımlarına kredi veren bankalar şu şekildedir;

Ziraat Bankası; İş kuracak çalışmayan bayanlara 36 aya kadar vade ve %2,15 faiz oranlarıyla 30.000 TL’ye kadar kredi imkanı sağlayan Ziraat Bankası’ndan kredi kullanabilmek için proje sahibi olmak ve kredi başvurusunu herhangi bir ipotek göstererek yapmak mümkün. Bankanın şubesine gidip bizzat müracaat etmek ise aranan şartlar arasında.

TEB Ev Hanımlarına Kredi; ihtiyaç kredisi imkanı sunan TEB kredisi ile 36 aya kadar vade ve aylık %2,4 faiz oranlarıyla 20.000 TL’ye kadar çalışmayan ev hanımlarına kredi imkanı sunmakta. Kredi başvuruları TEB internet sitesine ve en yakın TEB şubesine bizzat yapılması gerekmekte. Krediden yararlanmak için başvuru sırasında ipotek edilmesi gereken taşınmaz bilgileri, ya da teminat gösterilecek arsa benzeri yapıların yanınızda bulunması aranan şartlar arasında.

Aktifbank N Kolay Kredi; çalışmayan ev hanımları için kredi kullandıran Aktifbank kendi internet adresi üzerinden başvuru alıp eğer onay verirse 10 gün içinde banka müşteri kartını göndermekte ve kredi bu kart ile çekilebilmekte. 25.000 TL’lik üst limit miktarı ve aylık %2,09 faiz oranı ile 48 aya varan vade seçenekleriyle Aktifbank kolay kredi çekilebilmekte. Kredi notunun yüksek olması bu krediyi kullanmanın en önemli şartlarından.

Finans365.com Özel İçerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP