Franchise İçin Kredi Veren Bankalar (Başvurusu ve Şartları)
  • Finans 365
  • Kredi
  • Franchise İçin Kredi Veren Bankalar (Başvurusu ve Şartları)

Franchise İçin Kredi Veren Bankalar (Başvurusu ve Şartları)

Franchise (bayilik) için kredi desteği sunan bankalar hangileridir, şartları nelerdir?

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:45
Franchise İçin Kredi Veren Bankalar (Başvurusu ve Şartları)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Franchise yöntemiyle iş kurmak için kredi veren bankalar düşük faiz seçenekleri ve uygun vade oranlarıyla yeni iş kurmak isteyen girişimcilere ve işlerini geliştirmek isteyen atılım sahiplerine fırsatlar sunmaktadır. Franchise yöntemi ismi bilinen bir firmanın isim hakkı gibi birtakım bedeller ödenerek bayiliğinin alınması yöntemidir. Bu yöntem ile adı duyulmuş firmanın ürünleri kolay bir biçimde tüketiciye ulaştırılmakta ve iyi bir kazanç elde edilmektedir.

Franchise Kredisi Nasıl Alınır?

Yapı Kredi Franchising Kredisi halihazırda franchising sisteminde bulunan ve yeni bayilik almayı düşünen müşterilerine ticari hayatlarında başarı sağlamaları için %65 oranında ekipman, isim hakkı bedeli ve demirbaş desteği sağlamaktadır. Örneğin; yapılan masrafın 100.000 TL olduğunu düşünürsek 65.000 TL’lik kredi kullanılabilmektedir. Yapı Kredi şubelerine bizzat başvuru yapılarak alınabilen bu kredi düşük faizli ve 36 aya varan vade imkanı sunmaktadır. 6 aya kadar vade erteleme seçenekleri bulunan bu kredide gerekli belgelerin ne olduğunu öğrenmek için şubelere başvuru yapmak gerekmektedir.

Vakıfbank KOBİ Dost Kredileri; franchise sistemine dahil olanlara yönelik ‘İşletme İhtiyaç Kredisi’ ve İşyeri Edindirme Kredileri’ ile düşük faizli kredi sunmanın yanı sıra 48 aya varan vade seçenekleriyle girişimci kimselere kapılarını açmıştır. İşyerinin durumuna ve başvuru sahibinin şartlarına göre belirlenen limit tutarı ile kredi imkanı sunan Vakıfbank taksit ertelemeli ve 3 aylık periyotlarla kredi ödeme seçenekleriyle başvuru yapacakları şubelerine davet etmektedir.

Halkbank KOBİ Franchising Kredisi; yeni iş kuracaklara ve mevcut işini geliştirmek isteyen yatırımcılara cazip teklif ve avantajlarla kredi sağlamaktadır. Kredi kullanabilme limiti işin durumuna göre değişmekle birlikte yapılan harcamaların %75’ine ekipman ve franchise desteği sağlanmaktadır. Yani 100.000 TL’lik yeni bir işletmeye masraf yapmış girişimci Halkbank’tan 75.000 TL tutarında kredi kullanabilir. Kredi vade tutarı 60 aydır. Uygun faiz seçenekleri sunan bu kredi 3 aylık ve 6 aylık periyotlarla ödenebilmektedir. Kredi sahibi olmak için Halkbank şubelerine şahsi başvuru yapılması zorunludur.

Franchise Kredisi İçin Gerekli olan Belgeler Nelerdir?

Bankadan bankaya Franchise Kobi Destek paketlerinde istenen belgeler farklı olmakla birlikte;

  • Kimlik belgesi ve İkametgah belgesi
  • Franchise alınan firma ile imzalanan üyelik sözleşmesi
  • Kiralanan yer ile ilgili tapu belgeleri
  • Yapılan harcamalara ait fatura bilgileri
  • Şirket olarak başvuru yapılacaksa imza sirküleri ve ticaret sicil gazetesi
  • İşletme ruhsatı ve odaya kayıtlı ise oda numarası ve kooperatif kayıt belgeleri

Gibi belgeler franchise kredilerine başvuru sırasında istenen evraklardandır.

Finans365.com Özel İçerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP