Genç Çiftçi Destek Kredileri (Başvuru Şartları)

Genç Çiftçi Destek Kredileri (Başvuru Şartları)

Genç çiftçilere sunulan destekler nelerdir? Genç çiftçi kredi desteği nasıl alınır?

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:32
Genç Çiftçi Destek Kredileri (Başvuru Şartları)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Genç çiftçilere destek bankalardan gelmektedir. Günümüzde büyük şehirlere oldukça fazla göç mevcuttur. Bu da kırsalların boşalmasına neden olurken kentlerinde kapasitesinden fazla insanla dolmasına yol açmaktadır. Bunun önüne geçilebilinmesi için de genlerin yerinde kalkınmasını hedefleyen genç çiftçi destek projeleri gerçekleştirilmektedir.

Köye dönüş yapacak olan 18 yaş ile 41 yaş arasındaki kişilerin tarımsal faaliyetlerinin desteklenebilmesi için 30 bin TL hibe verilmektedir. Bunun yanında da 90 bin TL genç çiftçi kredisi bulunmaktadır.

Ziraat Bankası Genç Çiftçi Kredisi

Ziraat Bankası devletten hibe almaya hak kazanmış genç çiftçilere aldıkları hibe tutarının üç katına kadar Proje Kredisi ile Hibe Tutarı ve Proje Kredisi toplamından oluşan kapasiteye göre belirlenecek miktarda İşletme Kredisi verilmektedir. Bu kredi büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, kontrollü örtü altı sebze ve muz yetiştiriciliği için kullanılabilirken aynı zamanda bu tarz üretimlerde ihtiyaç duyulan alet, makine, yem, ilaç gibi malzemeler için de bu krediden yararlanılabilmektedir.

Genç çiftçi Ziraat Bankası kredi başvurusu için gerekli olan belgeler ise şunlardır:

  • Kimlik belgesi,
  • Çiftçi belgesi,
  • Tarımsal işletmesini tevsik edici belgeler,
  • Krediye karşılık gösterilecek teminata ilişkin belgeler.

Bu kredinin başvurusu Ziraat Bankası şubelerinden yapılmaktadır. Detaylı bilgi için de bankanın internet sitesi ve şubeleri ziyaret edilebilmektedir.

DenizBank Genç Çiftçi Kredisi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından verilen Genç Çiftçi Hibe 2018 desteği almaya hak kazananlara uygun faiz oranlı kredi veren bir başka banka da Denizbank’tır. Denizbank’ın genç çiftçi kredisi 7 yıla varan vadelendirme olanağı sağlamaktadır. Denizbank ayrıca ödemede kolaylık sağlayabilmek için hasat vadesine göre 18 aya kadar ödemesiz dönem avantajı da sunmaktadır. Bu krediye başvurabilmek için istenen belgeler ise şu şekildedir:

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi,
  • Çiftçilik belgesi ve ÇKS,
  • İmza beyannamesi,
  • İkametgah,
  • Tabu fotokopisi,
  • Traktör ya da taşıt ruhsat fotokopisi.

Denizbank’ın genç çiftçi kredisinin ödeme seçenekleri ve faiz oranları ile ilgili bilgi edinmek isteyen kişiler bankanın internet sitesine girebilir ya da banka şubelerine giderek bilgi isteyebilir.

Finans365.com Özel İçerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP