Girişimci Hibe Desteği Nasıl Alınır? (Başvurusu, Şartları)

Girişimci Hibe Desteği Nasıl Alınır? (Başvurusu, Şartları)

Girişimci hibe desteği başvurusu nasıl yapılır, şartları nelerdir? Devletten girişimciler için destek nasıl alınır?

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:37
Girişimci Hibe Desteği Nasıl Alınır? (Başvurusu, Şartları)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Girişimcilere hibe desteği devletten gelmektedir. Devlet girişimciliği arttırmak için yürüttüğü projelerle bazı hibeler vermektedir. Bu projeler özellikle gençlerin de kadınların üretime dahil olabilmesi için yürütülmektedir. Bu hibeler Kosgeb aracılığı ile verilmektedir.

Genç Girişimci Hibe Desteği

Günümüzde azalan girişimcilik faaliyetlerinin yeniden canlandırılabilmesi için devlet hibe vermektedir. Bu hibelerden birisi olan genç girişimciler hibe desteği, özellikle ilk kez ticarete atılacak gençler için teşvik niteliği taşımaktadır. Bu hibe ile iş kurmak isteyen gençlere 50 TL hibe verilmesi planlanmaktadır. Bunun yanı sıra Maliye Bakanlığının yeni yaptığı düzenlemeler ile de 3 yıl boyunca genç girişimcilerden gelir vergisi alınmayacaktır.

Bu hibelerin yanı sıra bazı bankalar da girişimcilik faaliyetlerinde bulunmak isteyen gençler kredi olanağı sunmaktadır. Bu krediden 18-30 yaş arasındaki kişiler yaralanabilecektir. Genç girişimci hibe başvurusu için gerekli olan şartlar şunlardır:

  • Girişimcinin kendi işinde çalışıyor olması,
  • Girişimciler işletme devralacaklarsa devraldıkları kişi üçüncü dereceye kadar yakını olmamalı,

Halkbank Genç Girişimci Kredisi

Devletin sağladığı hibeden yararlanamayan kişiler bankaların kredilerinden yararlanabilmektedir. Bu kredileri veren bankalardan bir tanesi de Halk Bankası’dır. Bankadan kredi alabilmek için istenen şartlar şu şekildedir:

  • Girişimci kurmayı düşündüğü iş kolu ile ilgili fakülte ya da yüksek okul diploması,
  • Eğitimini aldığı iş konusunda tecrübesi bulunmayan yeni mezun,
  • Girişimcinin 30 yaşını aşmamış olması.

Kadın Girişimci Desteği

Ülkemizde kadın istihdamı oldukça düşüktür. Bu oranın artmasını isteyen devlet girişimcilikte bulunmak isteyen kadınları desteklemek adına kadın girişimci destek programları yürütmektedir. Hibe desteği başvuruları hali hazırda çalışmayan kadınlar için İş-kur, çalışan kadınlar için ise Kosgeb İl Müdürlükleri’nden yapılmaktadır. Bu başvurusunu gerçekleştiren kadın girişimciler mülakata alınmaktadır. Bu mülakattan da olumlu sonuç alan kişiler eğitimlere katılarak hibe almaya hak kazanmaktadır.

Bu hibelerin yanı sıra bazı bankalardan tarafından kadınlara krediler de verilmektedir. Kadın girişimci kredisi şartları da başvuru yapılacak bankalara göre değişebilmektedir. Kredi başvurusu yapılacak banka ile iletişime geçilerek istenen belgeler ile ilgili detaylı bilgi edinilebilmektedir. Bunun yanı sıra bankaların internet sitelerinden de gerekli olan şartlar öğrenilebilmektedir.

Finans365.com Özel İçerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP