Kadın Girişimcilere Kredi Veren Bankalar

Kadın Girişimcilere Kredi Veren Bankalar

Kadın girişimcilerin kredi alabileceği birçok banka bulunmakta olup özellikle Ziraat Bankası sıklıkla tercih edilmektedir.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:16
Kadın Girişimcilere Kredi Veren Bankalar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Girişimci kadınların kredi alabileceği bankalar arasında Ziraat Bankası, QNB Finans Bankası, Vakıflar Bankası ve Türkiye İş Bankası başta gelmektedir. Bu bankalar yanı sıra birçok banka da kadın girişimcileri desteklemekte olup uygun faiz oranlı ve uzun vadeli kredi imkanı tanımaktadır.

Kadın girişimcilerin kredi alabileceği birçok banka bulunmakta olup özellikle Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası sıklıkla tercih edilmektedir. Ayrıca kadın girişimciler KOSGEB desteklerine de başvuru yapabilmektedir.

Kadın Girişimcilere Kredi

Kadın girişimcilerin kredi alabileceği banka sayısı bir hayli fazladır. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde faaliyet gösteren ve kadın girişimcileri destekleyen bankaları şu şekilde sıralamamız mümkündür;

  • Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası
  • QNB Finans Bankası
  • Garanti Bankası
  • Halk Bankası
  • Türkiye İş Bankası
  • Türkiye Ekonomi Bankası
  • Vakıflar Bankası
  • Denizbank
  • Yapı ve Krediler Bankası tarafından kadın girişimcilere uygun krediler verilerek desteklenmektedir.

Ziraat Bankası Kadın Girişimcilere Kredi İmkânı

Ziraat Bankası kadın girişimci kredisi veren bankalar arasında yer almakta olup uygun faiz oranları sunmaktadır. T.C. Ziraat Bankası aracılığı ile kredi almak isteyen kadınlar gerekli evraklar ile herhangi bir Ziraat Bankası şubesi üzerinden başvuru yapabilmektedir. Ziraat Bankası’nın kadın girişimcilere sunduğu kredi miktarı farklılık göstermekte olup 96 aya kadar vade imkânı sunmaktadır. Ayrıca kredi başvurusu yapan kadın girişimcilere kredi sürecinde belirlenen ek masraflara (dosya masrafı, hesap masrafı, işletim ücreti vb.) yüzde 50’lik bir indirim uygulamaktadır.

Halk Bankası Kadın Girişimci Kredisi

Halkbank kadın girişimci kredisi 2018 yılında da verilmeye devam etmektedir. Halk Bankası tarafından verilmekte olan kadın girişimci kredisinde faiz oranları oldukça düşük tutulmakta olup kadın girişimciler her alanda desteklenmektedir. Halk Bankası kadın girişimcilere verdiği kredi miktarının alt limitini 35 bin Türk Lirası; üst limitini ise 75 bin Türk Lirası olarak belirlemiştir.

Kredinin miktarına bağlı olarak kadın girişimcilere en fazla 48 aylık bir vade imkânı tanıyan Halk Bankası, kadın girişimciler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Başvuru için herhangi bir Halk Bankası şubesine gidilerek kadın girişimci kredi başvurusu yapılabilmektedir.

Finans365.com Özel İçerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP