Kredi kartı aidatı yasal mı?

Kredi kartı aidatı yasal mı?

Kredi kartı aidatının yasal olduğu biliniyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:31
Kredi kartı aidatı yasal mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye’de birkaç yıl önce kredi kartı aidatları alındığında geri alınabiliyordu. Bunun nedeni ise bankaların kredi kartı sözleşmesinde kredi kartı aidatı alınabilecek olduğunu açık bir şekilde belirtmemesi ve BDDK kararlarıydı.

2013 yılından sonra ise durum değişti ve kredi kartı aidatları geri ödenmemeye başladı. Kredi kartı aidatının yasal olduğunu ve geri ödeme yapmayacak olduğunu belirten bankalar, kredi kartı aidatı yasal mı diye merak eden müşterilerine yasal olarak ücreti aldıklarını ve geri iade etmeyecek olduklarını açıkladılar.

Kredi kartı aidatını geri almak isteyenler ne yapmalı konusunda birçok kez iptal başvurusunda bulunan ve bunun sonucunda kredi kartı aidatını alamayan kredi kartı sahibi insan var.

Bankalar sonunda kredi kartı sözleşmesine ekledikleri bir madde ile bunu yaparken, kredi kartı aidatını ödemek gerekli oldu.

THH’ye başvurarak kredi kartı aidatını alan tüketiciler var olsa da bunların sayısında son zamanda düşüş var.

2013 yılından hemen sonra düzenlemeler nedeniyle bankalar yasalara uygun olarak hareket ediyorlar ise kredi kartı aidatını geri ödeme zorunlulukları bulunmuyor. Bankaların kredi kartı aidatını geri ödemesi için yıl içerisinde belirli limiti geçmeleri veya kredi kartı sözleşmesinde kredi kartı aidatı alabilecek olduğu bilgisine yer vermemesi gerekiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP