Ne kadar kredi çekebilirim?

Ne kadar kredi çekebilirim?

Kredi çekmek isteyen vatandaşın aklında olan sorulardan birisi de ne kadar kredi çekebilirim oluyor. Kredi çekerken aklınızda bulunması gerekenler ve limitiniz.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:42
Ne kadar kredi çekebilirim?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kredi çekmeden önce istediği kadar kredi alıp alamayacak olduğunu merak ederek bankaya danışmadan önce internete danışan vatandaşların sayısı hayli fazla.

Vatandaşlar ne kadar kredi çekebilecek olduklarını bilerek bankaya gitmek ve çekebileceklerinin en üst limitinde kredi çekmek istiyorlar.

Bu durum daha çok asgari ücret ile çalışan ve çok fazla paraya ihtiyacı olan ve ne kadar fazla kredi çekebilirse o kadar fazla rahatlayacak olduğunu düşünen kişilerde görülüyor.

Kredi çekerken herkes için aynı limit olmuyor. 2.020 TL asgari ücretle ne kadar kredi çekebilirim diye düşünen her 2 vatandaş aynı anda bankaya gittiklerinde banka birisine 25.000 TL 60 ay vadeli kredi verirken, diğerine ise 15.000 TL 60 ay vadeli kredi verebiliyor.

Bunun nedeni ise herkesin kredi notunun farklı olması ve mevcut borçlar. Mevcut kredi kartı ve kredili mevduat hesabı borcu bulunan bir vatandaşın kredi çekerken daha düşük kredi çekebilecek olduğunu bilerek bankaya gitmesi ve herkese aynı kredi tutarın kredini verilemeyecek olduğunu bilmesi çekebilecek olduğu kredinin ne kadar olduğu konusunda bankaya danışması gerek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP