Ticaret Bakanı Pekcan “Kooperatif Kredisi Gecikme Faizi Oranı Düşürüldü”
  • Finans 365
  • Kredi
  • Ticaret Bakanı Pekcan “Kooperatif Kredisi Gecikme Faizi Oranı Düşürüldü”

Ticaret Bakanı Pekcan “Kooperatif Kredisi Gecikme Faizi Oranı Düşürüldü”

Ticaret Bakanı Pekcan yapmış olduğu açıklama ile milyonlarca esnaf ve sanatkarı sevindirecek büyük bir müjde verdi. Detaylar haberimizde...

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:10
Ticaret Bakanı Pekcan “Kooperatif Kredisi Gecikme Faizi Oranı Düşürüldü”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan yapmış olduğu açıklamasında kooperatifler tarafından verilen kredilerde uygulanan gecikme faizi oranları için indirime gidildiğini duyurdu.

Gecikme Faizi Yüzde 16 Seviyesine Düşürüldü!

Bakan Pekcan yapmış olduğu açıklamasında “Kooperatifler tarafından uygulanacak gecikme faizi oranı üst sınırı bir aya kadar olan gecikmelerde yüzde 16’ya, bir aydan fazla gecikmelerde ise yüzde 20’ye çekilerek, esnaf ve sanatkarın faiz yükü hafifletilecek.

(TESKOMB kredilerinde gecikme faizinin indirilmesi) Bu uygulamayla, borçlu ve bunların kefilleriyle birlikte yaklaşık 250 bin esnaf ve sanatkarın gecikmiş 1 milyar 500 milyon liraya ulaşan borcunda iyileştirme sağlanması ve bu kapsamda yaklaşık 300 milyon lira gecikme faizinin düşürülmesi mümkün olabilecektir” diyerek esnafın yükünü hafifletecek büyük bir müjde vermiş oldu” dedi.

Esnaf ve sanatkarların son dönemde yaşanan nakit sıkışıklığı nedeni ile ödemede gecikmeye düşmeleri durumunda faiz yükünün altında ezilmesini önlemek amacını taşıyan yeni faiz kararı esnaf ve sanatkarlar tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP