DOLAR

32,4652

0.01%
EURO

34,8854

0.18%
ALTIN(gr)

2.475,61

0,56%
BİST 100

%
21. Yüzyılın Yeni Yatırım Gözdesi Kripto Paralar

21. Yüzyılın Yeni Yatırım Gözdesi Kripto Paralar

21. yüzyıl’ın yeni akımı kripto paralar ile daha güvenli ve hızlı yatırım yapılabilmektedir. Kuruluşu 1928’e dayanan, dünyanın en geniş bağımsız yatırımcı yönetimi firmalarından biri olan Wellington Management Company sistemlerini, Bitcoin ve benzeri kripto paralar ile yatırım yapılabilecek şekilde güncelledi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:21
21. Yüzyılın Yeni Yatırım Gözdesi Kripto Paralar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Wellington Management Company, Eylül 2017 itibari ile resmi rakamlara dayanarak 60’ın üstünde ülkede güvenilir danışmanları ile 1 trilyon doların üzerindeki müşteri fonları ile hizmet vermesi nedeniyle sektörünün ileri gelenlerinden tanımlanmaktadır. Denklik incelemesi araştırmacısı Matthew Lipton ile ticaret teknolojileri uzmanı Lee Saba’nın aralarında bulunduğu Wellington Management Company, subat ayında yaptığı açıklama ile 1 trilyon dolarlık yatırımı dijital para ile sağlamayı hedeflemektedir.

Bitcoin ve benzeri kripto paralar herhangi bir otoriteye bağlı olmamakla birlikte madencilik esasına dayanmaktadır. Bu demek oluyor ki, sınırlı miktarda piyasaya sürülen paralar kullanımı artıkça değerli bir maden olan altın gibi dijital paralar daha çok değer kazanmakta ve daha küçük birimlere bölünebilmektedir. Madenler nasıl çıkarıldıkça çoğalıyorsa, onlar da çalıştıkça daha çok kazanılabilmektedir. Ayrıca, sadece dijital ortama bağlı olmaları onları daha güvenilir yapmaktadır. Tek tehdit olası bir hacker saldırısı ya da kayıtlı olduğu sistemin çökmesidir. Bunlar da hayatın her alanında karşılaşabileceğimiz küçük risklerdir.

Hatta, Wellington Management Company’nin farklı takımları, portfolyolarını, blockchain ve madencilik kullanmına entegre olabilecek yeterlilikteki cipleri temin ederek uyarlamaya başladılar. Bu şekilde, dijital paraların üretimini ve takibini yapabileceklerdir.

Kripto paraların aktif kullanımı ayrıca yüksek kaliteli ve kapasiteli çip kullanımını gerektirmektedir. Bu gelişme başta akıllı telefon satışlarındaki düşüşten etkilenen başta Çin olmak üzere, Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (Nvidia Corporation’a çip üretmektedirler) gibi pek çok firmada sevinçle karşılanmaktadır.

Wellington Management Company dijital paralar ile yatırımı müşterilerine bir alternatif olarak sunmaktadır. Bu yatırım tipinde herhangi bir zorunluluk olmamakla birlikte tercihi müşterilerine bırakan Wellington Management Company müşterilerine yatırımlarında seçme özgürlüğü tanımaktadır.

Bütün bu gelişmeler, 2018 Mart ayı itibariyle kripto paralara rağbetin ve pozitif izlenimlerin artacağına işaret etmektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP