DOLAR

32,5016

-0.13%
EURO

34,9374

0.27%
ALTIN(gr)

2.435,26

0,51%
BİST 100

%
Alacaklılara Ödenmek Üzere 400 Milyon Dolarlık Kripto Para Satışı

Alacaklılara Ödenmek Üzere 400 Milyon Dolarlık Kripto Para Satışı

Şubat 2014 tarihinde 744 bin adet bitcoin çalınması ile sonuçlanan ve zararı 400 milyon doları bulan saldırı sonrasında, iflas kararı alan Mt. Gox kripto para borsasının tasfiye süreci devam etmektedir. Nobuaki Kobayashi denetiminde alacaklılara ödeme yapılması için, 400 milyon dolar değerinde şirket varlıklarında bulunan bitcoin ve bitcoin cash satıldı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:19
Alacaklılara Ödenmek Üzere 400 Milyon Dolarlık Kripto Para Satışı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İflas eden Mt. Gox borsasının tasfiyesi

Tokyo Bölge Mahkemesi’nde gerçekleşen alacaklılar toplantısında yaptığı sunumda, Mt. Gox mal varlığında yaşanan 405 milyon dolarlık artışın, şirket bünyesindeki bitcoin ve bitcoin cash kripto paralarının satışı sonucu gerçekleştiğini aktaran Kobayashi, mahkeme ile görüşmesi sonucu şirketin alacaklarının ödenmesi için belli miktarda bitcoin ve bitcoin cash satışının gerekli olduğunu söyledi. Satış işlemi sırasında en yüksek fiyattan satmaya çalıştıklarını kaydeden Kobayashi, iflas mahkemesinin uygun görmesi durumunda ek kripto paraların da satışa çıkarılabileceğini sözlerine ekledi.

Toplamda 35.841 adet Bitcoin ve 34.008 adet Bitcoin satılmasına vesile olan Kobayashi, satış işlemlerinin gerçekleştiği tarihlerde yaşanan bitcoin fiyatındaki düşüşlerden sorumlu tutuluyor. Alacaklıların haklarının korunması adına son derece uygun görülen bu davranış, Mt. Gox’un varlıklarının satılmasında daha önce de sergilenmişti.

Bitcoin’e iflas darbesi

Mt. Gox’un elindeki yüklü miktardaki bitcoin ve bitcoin cash satışı sonrasında piyasalarda ciddi fiyat düşüşleri gözlemlendi. Borsaya ait cüzdanlarda görülen transferler Aralık – Şubat döneminde görülürken, aynı dönemde fiyatlara etki ettiği görüldü.

Mahkeme kayıtlarına göre Mt. Gox bünyesinde 166.000 bitcoin ve 168.000 civarında bitcoin cash bulunuyor. Haberin yazıldığı sırada bitcoin değeri 9050,60 dolar ve bitcoin cash değeri 991,51 dolar seviyelerindeydi. Hala ciddi miktarda kripto parayı barındıran Mt. Gox borsasının, Kobayashi’nin daha fazla satış yapmak için iflas mahkemesine danışacağı sözleri üzerine kripto para piyasasını yeniden etkileyeceği düşünülüyor.

İngiliz şirketi üzerinde şüphe

Mt. Gox borsasından çalınan bitcoin’lerden 650 bin tanesinin, Always Efficient LLP isimli bir İngiliz şirketi tarafından idare edildiği iddia edilen BTC-e isimli borsaya aktarıldığı belirtiliyor. BBC’ye göre, ilgili şirket Londra’da kayıtlı ve para aklama şüphesi taşıyan diğer bir kaç şirket ile bağlantılı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP