DOLAR

32,6212

0.4%
EURO

34,9518

0.15%
ALTIN(gr)

2.502,75

0,75%
BİST 100

%
Batı Virginia Seçimlerde Blockchain Teknolojisini Kullanan İlk Eyalet Oldu

Batı Virginia Seçimlerde Blockchain Teknolojisini Kullanan İlk Eyalet Oldu

Amerika tarihte bir ilki yaşıyor. 28 Mart tarihinde yapılan açıklamaya göre 23 Mart - 8 Mayıs tarihlerinde batı Virginia’da yapılacak olan senato seçimlerinde bir mobil uygulaması olan blockchain kullanılabilecek. Bu olay Amerika tarihinde bir ilk olma özelliğini taşıyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:02
Batı Virginia Seçimlerde Blockchain Teknolojisini Kullanan İlk Eyalet Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Batı Virginia Eyalet Başkanı Mac Warner yaptığı açıklamaya göre’’ Bu uygulama, dünyanın farklı yerlerinde görev yapan askeri personelin oy kullanma sürecine erişebilmesini kolaylaştırmanın yanı sıra daha hızlı ve güvenilir bir şekilde yapılması hedefleniyor”

Mac Warner’ın ifadesine göre projenin asıl amacı teknolojinin getirdiği kolaylıklardan ve avantajlardan faydalanarak en güvenli askeri mobil oylama çözümlerini sunmak ve bunları kolay ulaşılabilir ve şeffaf bir hale getirmek.

Amerika tarihinde bir ilk olan bu mobil oy kullanma projesi Batı Virginia Eyalet Sekreterliği, Tusk/Montgomery Philanthropies, Blockchain Güvenlik Sağlayıcısı, Yeni Amerika ve Voatz’un ortak projesidir. Voatz güvenli bir şekilde kayıt saklama ve kişilerin kimliklerini doğrulamak için blockchain teknolojisini kullanan bir mobil oylama platformudur. Şu anda güncel olarak 70.000 den fazla seçmen tarafından kullanılan Boston Merkezli bir teknoloji yenilikçisidir.

Block Chain Seçimlerde Yaygınlaşıyor

Amerika da bir federal hükümet tarafından ilk kez kullanılıyor olmasına rağmen bu yöntem günümüzde dünyanın dört bir yanındaki örgüteler tarafından şeffaflık ve doğruluğundan ötürü sıklıkla kullanılan bir uygulama.

2016 da Amerika’daki Başkanlık seçimleri Rus müdahalesi ve hile yapıldığı açıklamalarıyla olaylı bir seçim olmuştu. Blockchain merkezi olmayan ve böylece kötü niyetli kişiler veya bilgisayar korsanları tarafından istismar edilebilecek merkezi bir başarısızlık noktası bulunmayan bir sistem. Sistemin herkese açık olmasıyla süreç tamamen şeffaf olacak ve herkes oylarının sayıldığından emin olabilecek.

Oy Verme Süreci Nasıl İlerliyor

Bu pilot proje şimdilik sadece Harrison ve Monongolia eyaletlerindeki seçmenler için kullanıma açık olacak. Seçmenlerin Blockchain ile oy kullanabilmeleri için öncelikle ilçe memuruna Federal Posta Kartı başvurusunda bulunması gerekmekte. Bu başvuru E-mail ile de yapılabilir. Bu başvuru onaylandıktan sonra bir Apple veya Android işletim sistemine uygulamayı indirip başvurularını gerçekleştirebilecekler.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP