DOLAR

32,3741

0.16%
EURO

34,9872

-0.27%
ALTIN(gr)

2.324,66

0,24%
BİST 100

%
Çin Kripto Para ve ICO Reklamlarını Durdurdu!

Çin Kripto Para ve ICO Reklamlarını Durdurdu!

Ülkelerin kripto paralara temkinli yaklaşımı sürüyor. Son adım Çin'den geldi. Çin, ülke genelinde kripto para ve ICO'ların reklamlarını durdurma kararı aldı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:10
Çin Kripto Para ve ICO Reklamlarını Durdurdu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bilindiği üzere kripto para piyasaları oldukça zorlu bir dönemden geçiyor. Haclenme, transfer yavaşlığı ve transfer ücretlerinin artışı sebeplerinden dolayı kripto para birimlerinin piyasa değerleri büyük bir düşüş içerisine girdi. 6 hafta kadar önce değeri 19 bin Dolar civarında seyreden Bitcoin’in şu anki değeri 8 bin Dolar seviyesinde seyrediyor. Üstelik sadece Bitcoin değil, diğer kripto para birimlerinin değerleri de yaklaşık yüzde 50 oranında düşmüş gözüküyor. Bu değer kayıpları halihazırda kripto para birimlerinin canlarını yakarken, bir darbe de Çin’den geldi ve Çin kripto para reklamlarını ülke genelinde durdurdu.

Baidu ve Weibo’daki Reklamlar Tamamen Durduruldu

Çin’in kripto para birimi yaptırımları hız kesmeden devam ediyor. Bugün açıklanan yeni yaptırım ile birlikte, Dünya genelinde en çok ziyaretçi sayısına sahip olan web sitelerinde biri konumundaki Çin menşeli arama motoru olan Baidu ve bir sosyal medya platformu olan Weibo’daki kripto para birimi ve ICO reklamları durduruldu. Çinli yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre kripto para birimleri ve ICO’lara yönelik yaptırımlar devam edecek.

Çin Kripto Para Borsası Web Sitelerine Erişimi Durdurmayı Planlıyor

Bilindiği üzere 2017 yılının Eylül ayında Çin Hükümeti, hem kripto para, hem ICO borsalarını ülke genelinde yasaklamıştı. Bugün ise çok daha tedirginlik yaratan bir iddia ortaya atıldı ve iddiaya göre Çin Hükümeti, yerli yabancı bütün kripto para borsalarına ait olan web sitelerine Çin’den erişimi tamamen durduracak.

Weibo Yasağı Doğruladı

Çin’in kripto para reklamlarını yasaklaması üzerine birçok kullanıcı sosyal medya platformlarından konuya ilişkin sorular sormaya başladı. Baidu tarafından konuya ilişkin herhangi bir açıklama gelmezken Weibo yetkilileri kripto para ve ICO’lara uygulanan reklam yasağını onayladıklarını ve tüm reklamları platformlarından kaldırdıklarını açıkladı.

Kullanıcılar Durumdan Memnun

Reddit ait alt sayfalardan biri /r/Bitcoin içerisindeki tartışmalarda Çin’in aldığı bu kararın kullanıcılar tarafından olumlu karşılandığı gözlemlendi. Son dönemde neredeyse her yerde karşılarına ICO reklamı çıktığını belirten kullanıcılar, bu yasaklama sayesinde Facebook üzerinden gerçekleşen dolandırıcılıkların da önüne geçileceğini düşündüklerini ifade ettiler.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP