DOLAR

32,3789

0.16%
EURO

34,9661

-0.34%
ALTIN(gr)

2.324,21

0,22%
BİST 100

%
Düşen 10 Büyük Kripto Para Birimi İçinde Sadece O Yükseldi

Düşen 10 Büyük Kripto Para Birimi İçinde Sadece O Yükseldi

Ocak ayı itibarıyla başlayan kripto para dünyasındaki düşüş devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde G20'de yayınlanan "kripto paraların mevcut finansal durum için bir risk teşkil etmiyor" şeklindeki raporuyla yükselişe geçen fakat 3-4 gündür tekrardan düşme eğilimine giren kripto paraların bu dalgalanmasında hükümetlerden gelen bir takım tedbirler de etkili.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:40
Düşen 10 Büyük Kripto Para Birimi İçinde Sadece O Yükseldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kripto paraların spekülasyona çok açık olması, manipülatif hareketlere de fırsat veriyor. Bu da kripto paraların ciddi olarak dalgalanmalarına zaman zaman sert yükseliş trendiyle birlikte sert düşüş trendine de girebildiğini gösterdi. İlk 10 büyük kripto para içinde sadece EOS yükseldi. Şu an itibariyle coinmarketcap verilerine göre EOS %11.24 değer kazanarak 6.11 dolar seviyelerinde. EOS piyasasında dönen para ise yine coinmarketcap verilerine göre 4 milyar 600 milyon küsür civarında. Bu 10 büyük kripto değerler içinde bazılarındaki düşüş oranları şu şekilde gerçekleşti. Bitcoin %0.15, Ethereum %2.53, Litecoin %4.47.

Piyasada dolaşan para miktarı 298 milyar dolar civarındayken dün bu saatlerde dolaşan para miktarı 305 milyar dolar civarındaydı. Coinmarketcap verilerine göre erime 7 milyar dolar civarında. 2017 yılının sonlarında piyasada dolaşan miktar 800 milyar dolarlara yaklaşmış 2018 yılının başlamasıyla birlikte düşüş hızlanmış ve neredeyse piyasada dolaşan paranın 2/3’lük bir kısmı erimişti. Uzmanlar bu düşüşün devam etme ihtimali üzerinde dururken Çin gibi büyük ülkelerden gelecek olumlu haberlerin bu düşüşü sonlandırmasının mümkün olduğu ve kripto paralara bir sıçrama yaptırabileceği konusunda da hem fikirler.

EOS NEYİ VAAT EDİYOR?

EOS, Merkezi olmayan uygulamaların yatay ve dikey ölçeklendirmesi için tasarlanmış bir blockchain projesidir. Hesaplar, yazılım, kimlik doğrulama, asenkron iletişim, veritabanları, çoklu CPU çekirdeği ve kümeler arasında uygulamaların zamanlamasını sağlar. Saniyede milyonlarca işlemi ölçeklendirebildiği için kullanıcı ücretlerini ortadan kaldırdığı gibi merkezi olmayan uygulamaların hızlı ve kolay bir şekilde dağıtılmasını da kolaylaştırır.

EOS’U HANGİ BORSALARDAN SATIN ALABİLİRSİNİZ?

EOS, dünyanın en büyük kripto borsalarında listelenmektedir. Bunların belli başlıcaları Bithumb, Bitfineks, Binance, HitBTC, Kraken, Kucoin’dir. Bunların dışında da büyüklü küçüklü diğer kripto para borsalarında da listelenmektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP