DOLAR

32,5207

-0.08%
EURO

35,0044

0.41%
ALTIN(gr)

2.430,68

0,33%
BİST 100

%
Güney Kore Kripto Para Ticaretini Destekleyecek!

Güney Kore Kripto Para Ticaretini Destekleyecek!

Güney Kore kripto para ticareti konusundaki tutumunu yumuşatıyor gibi görünüyor. Yapılan açıklamalar piyasalara olumlu yansıdı. Güney Kore ülkesinde normal kripto para ticaretini teşvik edecek.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:33
Güney Kore Kripto Para Ticaretini Destekleyecek!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Finansal Denetim Hizmeti (FSS) yetkilisi Choe Heung-sik’e göre hükümet, normal işlemler yapıldığı sürece kripto para ticaretini destekleyeceğini açıkladı. Kriptokrasi borsaları temsilcileriyle yapılan toplantıda Choe, hükümet bankalarını kripto para alışverişi ile çalışmaya teşvik edeceğini de belirtti. Kısa süreyle yapılan açıklamalar, Güney Kore’nin kripto topluluğunun yanı sıra dünya pazarları tarafından olumlu bir şekilde etki gördü.

Güney Kore’nin Bitcoin ve diğer bütün kripto para ticaretini yasaklaması piyasayı olumsuz etkilemişti

Daha önce çıkan “Güney Kore kripto para ticaretini yasaklayabilir” haberlerinden sonra Bitcoin dahil bütün kripto para birimlerinin fiyatları Ocak ayı ortasında ciddi bir düşüş yaşamıştı. Yaşanan düşüşlerin ardında Güney Kore Maliye Bakanı bir açıklama yaparak piyasaları yumuşatmaya çalışmıştı. Fakat yapılan bu açıklama Bitcoin ve diğer bütün kripto paraların kesin düşüşünü engelleyememişti. Kripto para ticareti yasağı Güney Kore’de 30 Ocak’ta yürürlüğe girmişti. Yürürlüğe giren yasağa karşın yatırımcılar sahte kimlikler oluşturarak kripto para ticareti yapmaya devam ettiler.

Güney Koreli yetkililer yeni bir kripto para ticareti düzenlemesi üzerinde çalışıyor

Yaşanan tüm bu gelişmelerden sonra ise Güney Kore kripto para ticareti hakkında yeni bir düzenleme oluşturmaya karar verdi. Henüz nasıl bir sistem oluşturulacağı konusunda kesin bir karar verilmemiş olmasına rağmen yapılan açıklamalarda New York’da uygulanan sisteme benzer bir sistemin uygulanacağı belirtildi. New York’da uygulanan sistem ise “BitLicense” olarak adlandırılıyor. Güney Kore’nin aldığı bu kararları uygulamaya başlaması ile sanal kripto para ticareti piyasasının yaşadığı kesin düşüşten sonra yeniden yükselişe geçmesi bekleniyor.

Dünya piyasasında sanal para birimleri yeniden yükselişe geçti

Güney Kore’nin normal kripto para ticaretini destekleyecekleri açıklamasından sonra dünya piyasasındaki sanal para birimleri son kazanımları artış gösterdi. Blozon tarafından derlenen fiyatlara göre Bitcoin’in değeri % 3.7 artarak 11.470 ABD dolarına yükseldi. Yetkililere göre ülkelerin kripto para ticaretinin yasaklaması piyasaları olumsuz etkiliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP