DOLAR

32,3781

0.18%
EURO

35,0251

-0.19%
ALTIN(gr)

2.324,71

0,24%
BİST 100

%
Hukukçular Ve Avukatlar İçin Blockchain Eğitimleri Geliyor!

Hukukçular Ve Avukatlar İçin Blockchain Eğitimleri Geliyor!

Bitcoin ve kripto para birimlerinin yasadışı faaliyetlerde kullanılmasını önlemek amacıyla geliştirilen sistemlere her gün bir yenisi ekleniyor. Son olarak bu ayın ortalarında dünyanın yedi önemli kripto şirketi, CyrptoUK adlı oluşumu konuşmak üzere bir araya geldi.Birleşik İngiltere Krallığı'nda çalışmaya başlayan oluşum için sıradaki ülke Japonya olarak gösteriliyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:46
Hukukçular Ve Avukatlar İçin Blockchain Eğitimleri Geliyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bitcoin’in Durdurulamaz Yükselişi Korkutuyor

Cent seviyesinde başlayan ve kısa denilebilecek bir zaman dilimi içerisinde on bin dolarları aşan değerlere ulaşan bitcoin dijital para birimi için geliştirlilen dijital sistem ise Blockchain olarak adlandırılıyor.Uzmanlar denetleme için bir çok derin çalışmanın içerisinde.Ancak bitcoin bir türlü sağlıklı bir şekilde takip edilemiyor ve doğrusu bu hızlı değer yükselişinin nereye kadar böyle devam edileceği henüz öngörülebilmiş değil.

Hukukçular Tedirgin

Takip edilemeyen ve ülkemizde hiç bir yasada karşılığı bulunmayan bu para birimi hukukçuları zorluyor.Hukuk bürolararında bekleyen yasa dışı para hareketleri ve kara para aklama ile ilgili bir çok dosya beklemede. Yasal denetleme olmadığından vergi yaptırımı da uygulanmayan bu para birimi ile ilgili ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar.

Türkiye’de Bitcoin Terör Örgütlerine Yardım Ediyor!

Son iddialara göre; Bitcoin ya da kripto para üzerinden yapılan para transferleri büyük ölçüde terör örgütlerine yardım ve diğer yasa dışı işlemler için yapılıyor.Türkiye Devleti çeşitli terör örgütlerine karşı böylesine kararlılıkla mücadele ederken bu türden bir takipsizlik kabul edilmesi imkansız bir durum olarak gözüküyor.

R3 Blockchain Sistemi Hukukçularla Buluşuyor!

Tüm bu denetimsizlik ve takipsizlik durumunun sonucu olarak bir çıkış yolu bulamayan avukatlarımız bu doğrultuda hafta içi yapılan R3 Blockchain toplantısında bidirilen eğitim haberi ile bir nebze olsun rahatlamış durumda. Çünkü yasaları açıkça ihlal edilen ve haksız kazanç sağlayan bu oluşum ile ilgili yetkinlikleri olmadığından dosya takibi yapmaları imkansız bir hal aldı ve işte tam da bu amaç doğrultusunda R3 Blockchain ,hukukçuların eğitimi için LCoE, yani: Hukuk Mükemmellik Merkezi‘ni kurdu. Merkez sayesinde belirlenen 10 hukuk firmasından seçilerek oluşturulan özel bir ekip tarafından hukukçu ve avukatlara Blockchain hakkında eğitim verilmeye başlanacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP