DOLAR

32,3660

0.14%
EURO

34,9772

-0.3%
ALTIN(gr)

2.324,13

0,21%
BİST 100

%
İspanya, Blockchain ve Kripto Firmaları İçin Vergi İndirimi Sunacak

İspanya, Blockchain ve Kripto Firmaları İçin Vergi İndirimi Sunacak

İspanya'da, blokchain teknolojileri kullanan şirketler ve kriptokrasi ile vergi muafiyetleri getirme önerileri masaya kondu. İktidardaki Halk Partisi, girişimcilere ICO vasıtasıyla vergi toplama teşvikleri sunacak yeni mevzuat hazırlıyor. Milletvekilleri değişiklikleri kabul ederse, yatırımcılar artık kripto varlıklarını bildirmek zorunda kalmayacaklar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:54
İspanya, Blockchain ve Kripto Firmaları İçin Vergi İndirimi Sunacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İspanya’nın İlgi Alanında

Tasarı üzerinde çalışan Başbakan Mariano Rajoy’un partisinin bir müdür yardımcısı olan Teodoro Garcia Egea, İspanya’yı blokchain kullanarak şirketlerin ilgisini çekmeye yöneldiğini düşünüyor. Finans, sağlık ve eğitim gibi endüstrilerde “teknolojinin iş için bir teşvikçi olduğunu” savunuyor. Yetkili, “Mevzuatın bu yıl hazır olmasını umuyoruz” dedi ve Bloomberg’e, dijitalleşme seviyesinin İspanyol şirketleri için anahtar olacağını söyledi.

Halk Partisi, parlamentodaki mevzuatı sonuçlandırmak ve yürürlüğe koymak için uzmanların tavsiyesi üzerine çalışmayı planlıyor. İktidar çoğunluğu, diğer ülkelerdeki hukuki çerçevelerini daha da ileri götüren gelişmeleri inceleyecektir. Bu bakımdan İsviçre örnek olmuştur. Alp ülkesi, Zug’de bir Crypto Vadisi kurduktan ve ilk para teklifleri (ICO) ile ilgili kurallar çıkarıldıktan sonra, zaten Avrupa’da bir lider haline geldi.

İspanya’da, blokchain teknolojileri kullanan şirketler ve kriptokrasi ile vergi muafiyetleri getirme önerileri masaya kondu. İktidardaki Halk Partisi, girişimcilere ICO vasıtasıyla vergi toplama teşvikleri sunacak yeni mevzuat hazırlıyor. Milletvekilleri değişiklikleri kabul ederse, yatırımcılar artık kripto varlıklarını bildirmek zorunda kalmayacaklar.

Tasarı yazarları, işadamlarını ICO’lar aracılığıyla kalabalık toplama amaçlı kullanmaya çağırmak istiyorlar. Taslak, aynı zamanda, 3D baskı veya veri işleme gibi sektörlerde uzmanlaşmış küçük şirketler için vergi indirimleri getiriyor.

Yetkililer, kripto yatırımcıları korumak için hükümler üzerinde çalışıyorlar. İspanyol milletvekili, “ICO’lara yatırım yapmak için Avrupa’nın en güvenli çerçevesini oluşturmak istiyoruz” dedi.

Aralık ayında web sitesinde yayınlanan bir yazıda Teodoro Garcia Egea, blokchain teknolojisi hakkında halkı eğiterek fikirleri için destek almayı denedi.

Garajcı Egea, blockchain teknolojisinin noterin yerini alamayacağını, ancak noterlerin yapabileceği şeylerin ötesinde bireyler arasındaki sözleşmeler için güvenilirlik, şeffaflık ve izlenebilirlik sağladığını yazıyor. Blockchains, yasal meslek mensuplarının hizmetlerinin yerini almaz. Kanun yapıcı, düzenleyici bakış açısından bakıldığında, bir tehdit değil, daha iyi bir iş yapmak için büyük bir fırsat olduğunu belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP