DOLAR

32,3716

0.12%
EURO

35,1037

-0.12%
ALTIN(gr)

2.322,43

0,16%
BİST 100

%
Kore Kripto Para Borsalarının Çoğu Devlet Yetkili Sistemi Kullanamıyor

Kore Kripto Para Borsalarının Çoğu Devlet Yetkili Sistemi Kullanamıyor

Güney Kore’deki kripto para borsalarının çoğu, yeni uygulanan hükümet tarafından verilen zorunlu yetki sistemini kullanamıyor. Bu yüzden altı büyük banka gerçek isim sistemini kurdu ancak bunlardan sadece üçü kripto para transferleri için hizmet verebiliyor. Buna ek olarak, ülkede sadece dört borsada kripto para transferi hizmeti sağlanabilmektedir.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:03
Kore Kripto Para Borsalarının Çoğu Devlet Yetkili Sistemi Kullanamıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güney Kore Kripto Para Hesapları için Gerçek Ad Sistemine Geçiyor

Güney Kore kripto para borsaları için yeni Real-Name (gerçek ad) hesap sistemini yürürlüğe sokmasından bu yana bir haftadan az bir süre oldu. 30 Ocak tarihinden itibaren kripto para borsaları için bankalar tarafından verilen mevcut sanal hesapların, ticari kripto para borsalarında para yatırabilmek için gerçek ad hesaplarına dönüştürülmeleri gerekiyor.

Sadece En Önemli Üç Bankada Yürürlükte

Yasal düzenleyiciler tarafından yapılan açıklamada Güney Kore’deki 6 büyük bankanın gerçek ad sistemini kullanmakta oldukları belirtildi. Bu bankalar, Shinhan Bankası, Nınghyup Bankası, Kore Sanayi Bankası, KB Kookmin Bankası, Keb Bankası ve Gwangju Bankası olarak açıklandı. Ancak yerel basında Cumartesi günü çıkan haberlerde bu bankalar arasından sadece ilk üçünün kripto para transferlerinde gerçek ad sistemi kullanabilmeye olanak sağladığı bildirildi.

Sadece 4 Borsada Kullanılıyor

Kore’nin Blockchain Derneği tarafından yapılan açıklamada, ülkede faaliyet göstermekte olan en 25 kripto para borsasının var olduğu aktarıldı. Ancak buna rağmen sadece Bithumb, Upbit, Coinnone ve Korbit’in sanal hesapları gerçek ad sistemi ile gerçek hesaplara dönüştürebildiği dile getirildi.

Güney Koreli yasa düzenleyicileri tarafından aktarılan bir diğer bilgiye göre Kore’de 6 bankada gerçek ad sistemi yüklü halde bulunuyor. Fakat bu bankalar da kripto para hizmeti sunmak zorunda değiller.

Amaç Müşterileri Korumak

Yonhap’daki bir banka yetkilisinin aktardıklarına göre bankaların yeni sanal hesapların transferlerini doğrulaması, bankalar tarafından verilen gönüllü bir karar. Bankaların bu kararı gönüllü bir şekilde vermesindeki nedenini kara para aklamanın önüne geçmek ve müşteri onayı ile sistem istikrarını sağlamak olduğunu belirten yetkili, bu kararın müşterileri iç prosedürlere göre koruma amaçlı bir karar olduğunu vurguladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP