DOLAR

32,6010

0.26%
EURO

34,7968

0.35%
ALTIN(gr)

2.414,88

-0,73%
BİST 100

%
Korsan Kripto Madenciliğinde Tehlike Artıyor

Korsan Kripto Madenciliğinde Tehlike Artıyor

Microsoft yaptığı açıklama ile Kripto Madenciliğinde Korsan yapının tehlikeyi artırdığını belirtti. Yapılan açıklamada Korsan Kripto Madenciliği artık Microsoft için artan tehlike kategorisine girmiş bulunmakta.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:42
Korsan Kripto Madenciliğinde Tehlike Artıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kripto Para madenciliği nedir?

Kripto Para Madenciliği (Mining) internet ortamındaki şifrelenerek bloklar halinde saklanan verilerin bilgisayar ya da benzeri cihaz aracılığı ile internetten indirilerek bloklardaki şifrelerinin kazınması demektir. Amacı yeni kripto paralar üreterek varlığını artırmak olan bu sistem her yeni şifre çözme işlemi gerçekleştikçe seviyelerin zorluğu artmaktadır. Bunun için donanımı yüksek olan bilgisayarları kullanmak gerekmektedir.

Microsoft için Kripto Madenciliği Tehlikede

Microsoft’un yayınladığı makalelerden birine göre kripto madenciliğinde fidye yazılımdaki tehlikenin azalmasından kaynaklanan korsan yapının tehlikeyi arttırdığını belirtiliyor. Yayınlanan makalede 2017 Aralık ve 2018 Ocak ayları arasında gerçekleştirilen kripto para madenciliğinin kurum bilgisayarlardaki sayısının iki katına çıktığı ifade edildi. Microsoft yetkilileri bu durumun bilgisayar korsanlarının fidye yazılımları bırakıp bunun yerine korsan madenciliğe yöneldiğini düşünüyor.

Microsoft, kripto para korsanlığının en yüksek oranda olduğu anın tarayıcıların belirtilen adreslere ulaşmaya çalıştığı an olduğunu belirtti. Bununla birlikte birtakım korsan yazılımların kullanılmasıyla şahsi olarak kullanılan bilgisayarların her yeniden başlatılışı ile kripto madencilik yapmak için kullanılan yazılımların da kendiliğinden başlatıldığı ifade edildi.

Korsan Kripto Madenciliğinin Etkileri

Yayınlanan makalede oldukça yoğun bir işlem gerektiren kripto para madenciliğinin güçlü donanıma sahip olmayan bilgisayarlara zarar vererek onları kullanamayacak hale sokabilecekleri ifade ediliyor. Bu durum bilgisayarlardaki şahsi olan verilerin de tehlike altına girmesine sebep oluyor.

Mart ayının ilk haftalarında önemli derecede büyük bir saldırının engellendiğini söyleyen Microsoft yapılan bu engellemelerde işlemlerin ne için yapıldığının anlaşılmasının oldukça zor olduğunu ifade etti. Bu işlemlerin geçerli olanlar ile korsanlıkla alakası bulunanların belirlenmesi için zor ve karışık bir analiz gerektirdiğini belirten Microsoft bunun sebebinin de kullanıcıların bilgisayarları kendi şahsi işleri için de kullanmaları olduğunu ifade etti.

Türkiye’de Kripto Para Saldırısı

Korsan kripto para madenciliğini araştıran firma, Citizen Lab önceki hafta Mısır ve Türkiye’de ulusal çapta bir saldırıyı tespit ettiklerini açıkladı. Ekim 2017’de yayınlanan rapor ile kullanılan 1,5 milyon bilgisayarın korsan para madenciliği için kullanılan programlar tarafından ele geçirildiği açıklandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP