DOLAR

32,3785

0.16%
EURO

35,1844

-0.02%
ALTIN(gr)

2.325,02

0,26%
BİST 100

%
Kripto Madencilik için Ucuz Elektrik Kullanan 14 Kişi Yakalandı

Kripto Madencilik için Ucuz Elektrik Kullanan 14 Kişi Yakalandı

Güney Kore'de Bitcoin madenciliği yaptığı süreç içerisinde ucuza getirmek için kaçak enerji kullandığı tespit edilen 14 kişi tutuklandı. Bahsi geçen 14 kişi toplam 13 farklı şirket bünyesinde çalışmaktaydı. Güney Kore basınının yazdığına göre, ucuz fabrika elektriğini kullanan bu kişilerin ülkenin güneybatısındaki Gwangju kentinde 4 ayrı binada çalışma halinde oldukları kaydedildi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:24
Kripto Madencilik için Ucuz Elektrik Kullanan 14 Kişi Yakalandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polisin yaptığı açıklamada, 14 kişinin ucuz elektrik fiyatlarını suistimal etmek ve yasaları çiğnemek sebebiyle tutuklandığı dile getirildi.

“Bitcoin Madenciliği” nedir?

Bitcoin madenciliği denen olgu, karışık bir fenomen olmakla beraber, bir bilgisayarın “özel” bir sayıyı arayıp bulması ve eğer bulabilirse bundan kazanç elde etmek üzerine kurulu elektronik bir sistemdir. Bahsedilen sayının özel olmasının sebebi ise bulunmasının çok zor olması şeklinde ifade edilir.

Fırsat Bildiler

Bu kişilerin yaptıkları işin yaşadısı olarak değenlendirilmesinin sebebi, çeşitli sebeplerle devletten eletrik indirimi alan kuruluşların olduğu yere konuşlanıp bu inidirimden istifade etmeleri ve aynı zamanda normalden daha az kira ödemeleriydi.Tutuklanan 14 şahsın 100 ile 350 adet arasında değişen madencilik ekipmanlarını bu binalarda bulundurdukları, 2017 Mayıs ayından itibaren durmak bilmeksizin Bitcoin madenciliği yaptıkları ifade edildi.

Her Yere Dağılmışlar

Bitcoin madenciliği için kullanılan 6 üssün Hanam Industrial Complex’te bulunduğu ;kalan 7 üsten 3’ünün Nano Industrial Complex’e, 3’ünün Pyeongdong Industrial Complex’e konuşlanmış olduğu dile getirilken buna ek olarak Jingok’ta aynı işi icra eden kişilerin tespit edildiği aktarıldı.

Bu İlk Değil

Güney Kore’de buna benzer hadiselerin ilk kez yaşanmadığı, daha önce de çeşitli biçimlerde benzer vukuatlarla karşılaşıldığı belirtildi. Bu merkezlerdeki elektrik indirimlerini kaçırmayan pek çok insanın aynı yöntemle çıkar elde etmeyi denediği bilinenler arasındaydı. Polis’in bu konuda bir çözüm üretmesinin gerekliliği akla gelenler arasındaydı.

Yasak Kondu

Güney Kore’nin en büyük elektronik pazarlama firmalarından birisi olan Yongsam Market’in daha önce satıcıların bitcoin madenciliği yapmasını yasaklamış olması gündem maddesi olmuştu. Firma, artmakta olan elektrik masrafını ve bunun çevresel etkilerinin altını çizerek, bitcoin madenciliği işlerini yasaklandığını kamuoyuna beyan etmişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP