DOLAR

32,4891

0.23%
EURO

34,5521

0.14%
ALTIN(gr)

2.474,90

-0,32%
BİST 100

%
Kripto Para Birimleri Yarıiletken Yenilikçiliğini ve Karlarını Artırıyor

Kripto Para Birimleri Yarıiletken Yenilikçiliğini ve Karlarını Artırıyor

Bitcoin ve kripto para madenciliği giderek büyüyen bir endüstri haline geldi. Madencilik işlemleri, daha hızlı çipler üretmek ve dünyanın her yerindeki veri tesislerine ev sahipliği yapmak için büyük miktarda arazi satın alarak rekabet etmeye devam ediyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:42
Kripto Para Birimleri Yarıiletken Yenilikçiliğini ve Karlarını Artırıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bitcoin ve kripto para madenciliği giderek büyüyen bir endüstri haline geldi. Madencilik işlemleri, daha hızlı çipler üretmek ve dünyanın her yerindeki veri tesislerine ev sahipliği yapmak için büyük miktarda arazi satın alarak rekabet etmeye devam ediyor. Dünya genelinde kaydedilen veriler, madencilik ekonomisinin patlama yaşadığını ve girişimin birçok madencilik operasyonu ve çip üreticisi için çok karlı hale geldiğini gösteriyor. Örneğin bu hafta bölge raporlarına göre, Çinli Bitmain Technologies firması, geçtiğimiz yılki satışından 14.3 milyar Yuan (2.3 milyar Dolar) gelir elde ettiğini açıkladı.

Ekosistem İkiye Ayrılıyor

Bitcoin gibi kripto para madenciliğine uygun kripto para birimleri, ucuz elektrik elde etme ve sağlam bir iş yürütmeyi bilenlerin için çok karlı bir hale geldi. Bu bağlamda da ekosistem, Grafik İşlem Ünitesi(GPU) VE Uygulama Özel Entegre Devre(ASIC) olacak şekilde ikiye ayrıldı. Her iki ayrımda da çip üreticileri bu madencilik işlemleri sayesinde çok fazla para kazanmaktadır.

Daha Küçük Çipler Yolda

AMD gibi şirketler, Taiwan Semiconductor Manufacturing Co ve diğerlerinden gelen halka açık hisse değerleri bu son bir yıl içerisinde gözle görülür bir şekilde artış gösterdi. Bugüne kadar, blokları bulmak için karmaşık matematik problemlerini çözmek, kripto para alanındaki en sıcak sektörlerden bir olarak süre geldi ve bu fenomen muhtemelen uzunca bir süre daha devam edeceğe benziyor. Bu devamlılığı sağlayacak olan yeni gelişmeler ise hızla gerçekleşeceğinin haberini veriyor. Örneğin bugüne kadar madencilik alanında hep 16 nanometrelik çipler kullanıldı. Ancak yakın gelecekte piyasaya sürülecek olan 12 nm, 10 nm ve 7nm çipler sayesinde madencilik işlemleri daha hızlı gerçekleşebilecek.

Bitmain İlk Sırayı Koruyor

Uzun zamandır 28 nm, 16 nm yarı iletken çipler ile ASIC teçhizatların üretmekte olan Bitmain Technologies madencilik alanının en iyisi olarak gösterilmektedir. Digitimes tarafından yapılan bir açıklamada Bitmain’in TSMC’den 100 bin adet 12 nm çip sipariş ettiği ve bu siparişin ‘’acil’’ olarak nitelendirildiği aktarıldı. Ayrıca yapılan araştırmalara göre Bitmain Technologies’in geliri şuan 14.3 milyar Yuan (2.3 milyar Dolar) olarak hesaplandı. Yakın gelecekte de sıralamadaki ilk sırasını koruyacağa benziyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP