DOLAR

32,6019

0.35%
EURO

34,8198

0.18%
ALTIN(gr)

2.509,36

1,01%
BİST 100

%
Kripto Para Ticareti Stresi Altındaki Güney Koreli Yetkili Evinde Ölü Bulundu

Kripto Para Ticareti Stresi Altındaki Güney Koreli Yetkili Evinde Ölü Bulundu

Güney Koreli bir haber ajansı, Pazartesi günü Devlet Politikası Koordinasyon Bürosu'ndaki ekonomik politika koordinasyonunun başında bulunan Jung Ki-joon ‘un evinde ölü bulunduğunu bildirdi. Polis, 52 yaşındaki Jung’un uyurken kalp krizi geçirdiğini öne sürdü.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:04
Kripto Para Ticareti Stresi Altındaki Güney Koreli Yetkili Evinde Ölü Bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güney Koreli haber ajansına göre Jung’un meslektaşları kripto ile ilgili görevlerden gelen baskı sonrasında stresin Jung’un ölümüne yol açma ihtimalini yükselttiğini bildirdi.

Birden fazla raporda belirtildiğine göre kripto para sınırlandırmasına yönelik düzenleyici çalışmalara yardımcı olan Güney Kore hükümet yetkilisi Jung Ki-joon ölü bulundu. Güney Koreli haber ajansı Yonhap kaynaklarının yayınladığı haberde polis ve resmi makamlar tarafından hazırlanan İngilizce bir raporda Hükümet Politikası Koordinasyon Bürosu yer alan ekonomik politika koordinasyonunun başında görevde bulunan Jung Ki-joon’un Pazar günü Seul’deki evinde ölü bulunduğunu söylediğini belirtti.

Kripto Para Ticareti Yasağının Getirdiği Yoğun Stres Ve Baskı Sonucu

Polis, Jung’un uyurken kalp krizi geçirdiğini fakat kesin bir açıklama yapmak için otopsi raporunu beklediğini açıkladı. Bir hükümet sözcüsü daha sonra Wall Street Journal raporunda 52 yaşındaki Jung’un bazı bilinmeyen nedenlerden öldüğünü bildirdi. Yonhap’ın meslektaşları kripto ile ilgili görevlerin artan baskısının ardından artan yoğun stresin Jung’un ölümüne neden olma ihtimalini artırdığını söyledi.

Kripto Para Ticareti Yasağı

Güney Kore, geçtiğimiz sene Bitcoin ve diğer bütün kripto para birimlerine yönelik incelemelerini hızlandırmaya başlamıştı ve Ocak ayının sonlarında kripto para ticaretini ülkesinde yasaklamıştı. Ancak analistler, yüksek talep gören kripto para birimlerinin diğer büyük küresel değişim merkezlerine kıyasla Güney Kore’de kripto para ticaretinin durdurabileceği yorumlarını geri çevirmişti.

Kripto Para Ticareti Yasağının Kalkmasıyla Birlikle Bitcoin Yükselişe Geçti

Salı günü, Güney Kore Mali Gözetim Hizmetlerinden Vali Choe Heung-sik’in, normal işlemler” yapılırsa, hükümetin kripto para ticaretini destekleyeceğini yaptığı bir toplantıda açıkladı. CoinDesk’in fiyat endeksine göre, Bitcoin , Salı sabahı New York’da 11.500 dolara ulaşarak yüzde 3 daha yükseliş gösterdi. CryptoCompare’e göre kripto para ticaretindeki bu yükselişin yüzde 5,8’inin Güney Kore’nin açıklamalarından sonra geldiğini açıkladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP