DOLAR

32,5475

0.16%
EURO

35,0223

-0.04%
ALTIN(gr)

2.437,96

0,11%
BİST 100

%
Kripto Paralar 9 Bin Doların Altında! Peki Şimdi Ne Olacak?

Kripto Paralar 9 Bin Doların Altında! Peki Şimdi Ne Olacak?

Son zamanlarda yaşanan hacklenme olayları, güvenlik açıkları, Bitcoin’de gerçekleşmekte olan para transferlerindeki yavaşlık ve para transferleri için gereken ücretlerdeki artıştan dolayı kripto para birimlerine olan ilgi ve güven zarar uğradı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:37
Kripto Paralar 9 Bin Doların Altında! Peki Şimdi Ne Olacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başta Bitcoin olmak üzere birçok kripto para biriminin değeri 2018 yılına kadar hızla artmıştı. Bu artışın en büyük nedeni ise yüksek miktarlarda hızlı para transferi gerçekleştirilmesine olanak sağlayan kripto para birimlerinin, merkezi bir otoriteye de bağlı olmayışlarıydı. Ayrıca sanal ortamda alışveriş yapabilme imkanı da sağlayan kripto para birimlerine olan ilgi, para piyasalarının büyük aktörlerini de cezp etmişti.

Büyük Düşüş Yaşandı

Ancak son zamanlarda yaşanan hacklenme olayları, güvenlik açıkları, Bitcoin’de gerçekleşmekte olan para transferlerindeki yavaşlık ve para transferleri için gereken ücretlerdeki artıştan dolayı kripto para birimlerine olan ilgi ve güven zarar uğradı. Bu zararın maddi yansıması ise çok ağır oldu ve kripto para birimleri 9 bin Doların altında seyretti.

19 bin Dolardan 9 bin Dolara

Bilindiği üzere bundan sadece 6 hafta önce kripto para piyasalarına bakıldığı zaman Bitcoin’in birim fiyatının 19,511 Dolar olduğu görülüyordu ve bu fiyat tüm zamanların rekoruydu. Fakat şimdi ise Bitcoin’in birim fiyatı, kırmış olduğu rekor fiyatın neredeyse yarısı olarak gözüküyor. Bu duruma gelinmesindeki tek neden sadece işlem yavaşlığı ve yüksek fiyatlar değil. Avrupa Birliği’nin Bitcoin’e yönelik uygulamayı düşündüğü yaptırımlar ile ilgili haberler ve Microsoft’un Bitcoin ile ilgili vermiş olduğu karar da büyük birer etken.

Düşüş Tüm Kripto Paraları Etkiledi

Kripto para birimlerinde yaşanan bu büyük düşüş sadece Bitcoin’i de etkilemedi. Bitcoin’den sonra en ünlü kripto para birimi olan Ethereum’un birim fiyatı 1.000 Doların altında seyrediyor. Ripple ise 1 doların altına geriledikten sonra 90 Cent’in bile altına düşmüş oldu. Ayrıca Ripple’ın günlük kaybının yüzde 30, haftalık kaybının yüzde 50 civarlarında olduğunun da altını çizmek gerek.

Yaşanan Değer Kayıplarına Ait Ayrıntılar

Türkiye saati ile saat 08:20’de kripto para birimlerinin fiyatları ile ilgili elde edilen bilgilere göre, Bitcoin yüzde 5.28 oranında değer kaybetti. 8 bin 622 Dolardan işlem gören Bitcoin, haftalık yüzde 20’nin üzerinde bir değer kaybı yaşadı. Ethereum yüzde 7,17 değer kaybederek 942 Dolardan alıcı bulurken haftalık olarak yüzde 23 kayıp yaşadı. Litecoin ise yüzde 9,11 değer kaybederek 131,23 Dolardan işlem gördü ve haftalık yüzde 32 oranında değer kaybetmiş oldu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP