DOLAR

32,4195

0.21%
EURO

35,0759

-0.13%
ALTIN(gr)

2.325,43

0,26%
BİST 100

%
Kripto Paralara Tüm Birikimlerinizi Yatırmak Riskli Mi?

Kripto Paralara Tüm Birikimlerinizi Yatırmak Riskli Mi?

Kripto para, kısaca bloklar arasında şifrelenmiş bir değerler bütünüdür. İlk olarak 2009 yılında hala daha kim olduğu bilinmeyen Satoshi Nakamato tarafından yayınlanan bir bülten ile ortaya çıkmıştır. Bugünde herkesin bildiği bu ilk kripto değer bitcoindi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:46
Kripto Paralara Tüm Birikimlerinizi Yatırmak Riskli Mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ne Kadar Kripto Para Bulunmaktadır?

Günümüzde coinmarketcap verilerine göre şu anda 1567 adet kripto para bulunmaktadır. Ve bunların sayısı her geçen gün artmaktadır. Bitcoin dışında ethereum, ripple, iota, eos, monero gibi ciddi piyasaları olan coinlerde mevcut.

Kripto Paralara Yatırım Yapmak Neden Risklidir?

Kripto paralara şu an için yatırım yapmak oldukça risklidir. Bunun sebeplerini maddeler halinde şöyle sıralayabiliriz;

1- Çok manipülatiftir. Arkalarında herhangi bir devletin gücü bulunmamaktadır. Merkezsizdir. Bir gece yüzbinlerce lira kazanırken bir gecede tüm yatırdığınız parayı büyük oranda kaybetmeniz mümkündür.

2- Merkezsiz oldukları için transferi sırasında yanlış yazılan bir adrese gönderilen kripto paralarınıza bir daha ulaşmanız mümkün değildir. Üzerine soğuk su içebilirsiniz.

3- Bazı büyük devletler kripto paraları yasaklanmaktadır. Bunların en başında Çin geliyor. Çin geçtiğimiz aylarda tüm kripto para borsalarını kapattı.

4- Kripto paraların çıkmadığı önce bir nevi halka arz gibi değerlendirilebilecek olan ICO’larına yönelik yine büyük devletlerden ciddi yaptırımlar gelmekte ve birçoğu yasaklanmaktadır.

5- Bazı küçük işletmelerde sadece bitcoin bir ödeme aracı olarak kabul edilmektedir. Henüz bu kripto değerlerden herhangi birisi ciddi diyebileceğimiz bir işletme tarafından ödeme aracı olarak kabul edilmemiştir.

6- Devletlerin finans merkezleri ve bazı yatırım kuruluşları kripto değerleri bir balon olarak görmektedir ve böyle değerlendirmektedir.

Kripto paralara yatırım yapmaya çok istekliyseniz bile bu değerlere yatırım yaparken birikimlerinizin tümünü değil de 1/4’ü ile değerlendirme yaparsanız hem kripto paralardan hevesinizi almış olur, hem de kripto paralar konusunda deneyim sahibi olursunuz.

Kripto paralar her ne kadar riskli bir yatırım aracı olarak görülse de alt yapısı olarak kabul edilen blockchain teknolojisi geleceğin teknolojisi olarak değerlendirilmektedir. Bu bağlamda kripto paraların da geleceğin ödeme araçları olacağı yolunda ümitli olan çok yatırımcı bulunmaktadır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP