DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Kripto Paralarda Düşüş Meydana Geldi

Kripto Paralarda Düşüş Meydana Geldi

Kripto paralarla ilgili gelişmeler gündemden düşmüyor. Son olarak değer kayıpları ile gündeme gelen kripto paralarda son durum ne oldu? Kripto paralar ve ekonomide son gelişmeler neler?

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:27
Kripto Paralarda Düşüş Meydana Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uzun zamandır finans piyasalarını, özellikle de borsa ve foreks benzeri yapıları geçerek fırtına gibi esen kripto para birimleri piyasasında, hafta başından beri düşüş yaşanmakta. Bitcoin, Bitcoin Cash ve Etherium’un başı çektiği bu düşüşün, halen piyasaları etkilemeye devam eden kripto para piyasalarının çeşitli ülkelerde engelleneceği spekülasyonlarının sebep olduğu öngörülmekte.

Bitcoin’in geçen aydan beri 3000 doların üzerinde değer kaybetmesi ve bu hafta kimi aralıklarda 7000 dolar seviyesinin altına düşmesi, piyasa takipçilerini üzmeye devam ediyor ancak uzmanlara göre, özellikle Bitcoin’in matematiksel olarak varolabilecek kripto para sayısının günden güne tükenmesi, yani kazılabilecek Bitcoin miktarının %20’lerin altına düşmesi, Bitcoin fiyatlarını tekrar arttırabilecek. Bu durum da doğrudan Alt-Coin olarak tanımlanan ve 2000’in üzerindeki diğer küçük piyasalı kripto para birimlerini de etkileyerek, yaz aylarından sonra kripto para piyasasının canlanabileceği umudunu piyasalara getiriyor. Her ne kadar önemli bilişim altyapıları içerse de, kripto para piyasalarının gelişimi sürmekte.

Dolar’ın Artışı!

Gün itibariyle doların 4.06 olması, ithalatın, dolar bazlı olmasından kaynaklı negatif etkilenmesine yol açtı.Bu durum özellikle dış kaynaklı ara mamüllere ihtiyaç duyan sektörleri, örneğin; yüksek tekoloji, kimya, eczacılık ve tarım derinden etkiliyor.Doların Türk Lirası karşısında değer kazanmasıyla birçok kesimin farkında olmadığı bir konu da ilaç fiyatlarının tırmanışa geçeceği gerçeğidir.Finans sisteminin insan sağlığıyla bile nasıl ilişkili olduğu sadece doların biraz oynamasıyla bile gözlemlenmektedir.Bu sebepten doların etkisini düşürücü aksiyonlar almak gerekmektedir.Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın yaptığı son araştırmalara göre doların artışı endüstriyel piyasamızı ve enflasyonu etkilemektedir.Standarts&Poors’un da geçen hafta yaptığı açıklamalar ile doların artışının sadece ülkemiz ile sınırlı kalmadığı anlaşıldı.Finans otoriteleri, endişeye mahal vermeden dolar bazlı yatırımları yavaşlatmakta Türk Lirası bazlı yatırımları tavsiye etmektedirler.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP