DOLAR

32,4893

-0.18%
EURO

34,9633

0.35%
ALTIN(gr)

2.434,58

0,49%
BİST 100

%
Kripto Paraları Resmi Olarak Kabul Eden Ülkeler Hangileri?

Kripto Paraları Resmi Olarak Kabul Eden Ülkeler Hangileri?

Gün geçtikçe değeri ve kullanım alanı artan kripto paralar birçok ülkenin onayını almış durumda. Yasaklamak yerine kripto paraları resmi olarak tanımayı ve dahası kullanmayı seçen ülkeler hangileri?

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:02
Kripto Paraları Resmi Olarak Kabul Eden Ülkeler Hangileri?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kripto para piyasası yükselmeye devam ettikçe birçok ülkenin dikkatini çekerek kullanım alanını genişletmiştir. Peki bu piyasa hangi ülkelerin dikkatini çekerek o ülkelerde kabul edildi?

İngiltere

Kripto paralara ilgisi oldukça fazla olan İngiltere’de en büyük ilgiyi Bitcoin görmekte ve özel para olarak davranılmaktadır. İngiltere ayrıca sanal para ile Blockchain kuruluşunun ev sahibi durumunda. Eğer İngiltere’de Bitcoin ile alışveriş yapacaksanız bu alışverişlerinize KDV (Katma Değer Vergisi) uygulandığını bilmelisiniz.

Danimarka

Danimarka Merkez Bankası’nın kripto paraların aslında para olmadığını öne sürerek düzenleme yapmayacağını açıklamasına rağmen ülke sanal paraya geçerek nakit para kullanımından vazgeçmek isteyen ülkeler arasında. Günlük yaşamda hem kendi resmi paralarını kullanabilmek hem de kripto paralarla da alışveriş yapabilmek istiyorlar.

Estonya

Sanal para birimini kullanan ülkeler arasında olan Estonya bu parayı bankacılık ve sağlık sektöründe kullanıyor. Ülkenin en büyük özelliği ise Blockchain‘i taban alarak ilk elektronik oylama sistemini gerçekleştirmiş olması.

Amerika Birleşik Devletleri

En çok kripto paranın olduğu ülke unvanına sahip olan ABD ayrıca Bitcoin ticaretinin de öncüsü konumundadır. Birçok ülke kripto paralarla ilgili karar vermek için ABD’nin tepkisine bakmaktadır. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Bitcoin’in yatırım fonluğu için olan başvurusunu reddederken ABD sanal paralar üzerinden vergi almaya devam ediyor.

Finlandiya

Sanal paraların ekonomik bir servis olduğunu söyleyen Finlandiya bu paralarla olan hiçbir alışverişte KDV uygulamamayı tercih etti. Finlandiya Merkez Bankası Bitcoin ile ilgili övücü cümleler kullanarak bunun bir ödeme sistemi olduğunu ifade etti.

Avustralya

Blockchain metodunun test edildiği Avustralya’da sanal paralar üzerindeki çifte vergilendirme kaldırılarak emtia olarak kabul edildi.

Japonya

Tüm sanal paraları yasal olarak tanıyan Japonya bu paralar ile yapılan ticaretten elde edilen kazançlar için de işletme faaliyetlerinden elde edilen gelir olduğunu belirterek birtakım vergilendirmelerin uygulanacağını duyurdu.

Güney Kore

Dev teknoloji kuruluşlarının da bulunduğu Güney Kore herhangi bir yasa olmamasına rağmen sanal paraları bir ödeme yolu olarak görmektedir.

Hollanda

Sanal paraları aktif bir şekilde kullanan ülkeler arasında olan Hollanda’nın Arnhem şehrinde Bitcoin ile alışveriş yapacağınız çok fazla mağaza bulunmakta.

İsveç

Sanal paraları ödeme yolu olarak yasallaştıran İsveç nakit para kullanımını da kaldırmak isteyen ülkeler arasında yer alıyor.

Kanada

Kendi sanal parasını geliştirme üzerine çalışan Kanada diğer sanal paraları da resmi olarak kabul etmiş durumda.

Rusya

Kripto paraları yasallaştırmak adına çalışmalar düzenleyen Rusya bu paraları finansal araç olarak tanımayı planladığını ifade etti. Ülkemizde ise sanal paralar henüz yasallaştırılmadı fakat sanal para araştırma derneklerinin İstanbul’da kurulmasından kaynaklı hükümetten bir adım beklenmektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP