DOLAR

32,3278

0.23%
EURO

35,1117

-0.07%
ALTIN(gr)

2.299,52

0,98%
BİST 100

%
Kriptokrasi Nedir, İşleyişi Nasıldır?

Kriptokrasi Nedir, İşleyişi Nasıldır?

Kriptokrasi tanım itibari ile merkezi bulunmayan dağıtılmış bir sistem üzerinden kullanıcıların değiş-tokuş ve transfer yapabilecekleri bir ödeme sistemedir. Teknolojinin günümüz de gelmiş olduğu nokta itibari ile insanlar artık nakit para taşımıyor. Kriptokrasi için dijital para birimi tanımı yapabiliriz.

ABONE OL
3 Şubat 2022 20:58
Kriptokrasi Nedir, İşleyişi Nasıldır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Özel şifreleme tekniği sayesinde güvenlik endişesi içermemesi ve son derece kullanışlı olması dolayısıyla dünya genelinde bir çok kişi kripto para birimlerlini kullanmaya başladı. Talep bu kadar yüksek olunca bazı ülkeler de bu durum karşısında sessiz kalmadı ve kendi ülkelerinin kripto para birimlerini üretmeye başladılar. Kripto para birimleri arasında en çok kullanılan ve tercih edilen para birimi Bitcoin olarak nitelendiriliyor. Geçtiğimiz dönem içerisinde rekor bir artış gösteren ve piyaların dikkatini çekmeyi başaran, alışılmışlıkları darma duman eden para birimi bu günler keskin düşüşü ile kendisine yatırım yapanları düşündürüyor. Bitcoin para biriminin Blockchain isimli zincirleme sistemi ile güvenlikli bir sistem olarak ön plana çıkıyor. Blockchain sisteminin bir diğer artısı ise banka,havale veya komisyon gibi aracı kurum ve kuruluşları devre dışı bırakması ve doğrudan olarak işlemlerin herhangi bir kesintiye uğramadan gerçekleştirilmesi gösteriliyor.

Dövize Değil Bitcoin’e Yatırım Çılgınlığı

Bitcoin isimli dijital para birimi bir anda piyasalarda canlılık getirmesinden sonra bir çok insan bu görkemli yükselişe kayıtsız kalamadı ve ciddi yatırımlar yaptılar. Geçtiğimiz 3 ay içerisinde kazanan ciddi bir kitle oldu ancak son dönemde Bitcoin para biriminin düşüşü yatıram yapan kişileri hayal kırıklığına uğrattı. Sizlere yapacağımız tavsiyelerimiz dijital para birimlerinin durumlarını iyi etüt etmenizdir. Herkesin gözdesi Bitcoin para biriminden ziyade gittikçe değer kazanan altcoin olarak adlandırılan birimleri göz önünde bulundurmanızdır.

Kriptokrasi Sektöründe Çalışmaya Nasıl Başlayabilirsiniz?

  • Sosyal medya üzerinden(Linkedin,Facebook vb.) alanında uzman şifreleme uzmanları ile iletişime geçebilir danışmanlık hizmeti alabilirsiniz. Ayrıca mali danışmanınıza ve şifreleme uzmanınıza danışıp gündemi iyi takip etmeniz ve akılcı adımlar atmanız gerektir. Bilgiyi edinmek uzun ve emek gerektiren bir iştir.
  • Ülkemiz de ne yazık ki çok fazla görme şansımız bulunmasa da internet üzerinden araştırma yaparak şifreleme uzmanlarının düzenlemiş olduğu ücretli ve sponspor firmalar aracılığı ile düzenlenen organizasyonlara katılabilirsiniz.
  • Dil becerilerinizi geliştirmeniz ve mümkünse ikiden fazla yabancı dil bilmeniz sizin kriptokrasi sektöründe tercih edilebilirliğinizi arttıracaktır.
  • Belli bir akademik olgunluğa ulaştıktan sonra kendi yazmış olduğunuz makalelerinizi paylaşabilir. Bunları CV’nize ekleyebilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP