DOLAR

32,3906

0.2%
EURO

35,0610

-0.05%
ALTIN(gr)

2.325,38

0,27%
BİST 100

%
Merkez Bankası ve Kripto Paraların Husumeti Sürüyor

Merkez Bankası ve Kripto Paraların Husumeti Sürüyor

Kripto Para günümüzde fazla rövaşta olan, herkesin bilhayli dikkatini çeken bir para birimi sistemidir.Tıpkı Türk Lirası,Euro,Dolar gibi. Kripto para; bahsettiğimiz para birimlerinden farklı olarak dijital bilgi farklılığı sağlamak amacıyla gizlilik esası, kimlik bilgileri kontrolu gibi bilgi güvenliği için çalışan yöntemler birikimi ile oluşturulmuş bir para sistemidir.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:24
Merkez Bankası ve Kripto Paraların Husumeti Sürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu amaçları gütmesinin nedeni söz konusu parayı güvende tutmaktır.Kripto paranın ilk üyesi ülkemizde de alıcısı fazlasıyla bulunan Bitcoin’dir. Bitcoin 2009 yılında ortaya çıkmıştır. Günümüzde Kripto paranın Bitcoin gibi yüzlerce örneği bulunmaktadır.

Kripto para, ortaya çıktığından bu yana ülkemizde ve dünyada adından çokça bahsettirmekle kalmayıp, ülkemiz ve dünya piyasasında sarsıntılara neden olarak, birçok ülkenin ekonomisinde değişimlere mahal vermiştir. Örneklerini bu günlerde Çin hükümetinden görmekteyiz.2017 yılında Çin hükümeti yaptığı açıklamalarla kripto paraya karşı olan tepkilerini fazlasıyla göstermiş, Çin’deki bütün alternatif kitle fonlarını kapattırmıştır.2018 yılının başlarından bu yana Çin hükümeti haberleri ise bu kararların devam edeceğini ve kripto paralar ile ilgili yeniden kurallar getirileceğini bildirmekte.

Çin’in Yeni Adımları

2 yıla yaklaşık bir zamandır Çin Hükümeti ve Kripto paralar arasında bir sürtüşme mevcut.Önce tüm alternatif kitle fonları daha sonra kripto para borsaları engellendi.Çin’de kripto parayla uzaktan ya da yakından ilgilenen herkes, hükümetin verdiği ya da vereceği tüm kararı can kulağıyla dinlemekte ve beklemekte.Olumlu bir karar söz konusu gibi gözükmese de Çin’in kendi kripto parasını çıkaracağı bunca söylenti arasında dikkat çekici ve kesin bir karar niteliğinde.

Çin Merkez Bankası yetkililerinden gelen açıklamalar şu şekilde:

‘Çıkarılacak olan kendi kripto paramızın öncelikle reklamı üzerinde duracağımız, konuyla alakalı daha kapsamlı incelemelerde bulunacağımız, sonrasında vizyonumuzu konuşturacağımızdır.’

Sonuç olarak Çin Hükümeti kripto paralara olumsuz tepki gösteriyor gibi görünse de, kendi merkez bankasının basacağı kripto para fikri kendi fikirleriyle fazlasıyla uyuşuyor.Ortaya atılan iddialar arasında Çin kendi Merkez Bankası destekli kripto parasını basacağı için Bitcoin’e bu kadar tepkili olduğu,kendi kripto parasının karşısında rakip görmek ve tanımak istemediği,banka yetkililerinin tüm kripto paraları yakından incelemeye koyulduğu yatmakta.Bu bilgilerin yanında Çin Hükümeti’nin bu yolda nasıl hareket edeceği konusunda net birşeyler bilinmemekte.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP