DOLAR

32,6058

0.35%
EURO

34,7950

0.05%
ALTIN(gr)

2.497,65

0,55%
BİST 100

%
Myetherwallet Twitter Hesabının Değişmesinin Ardından İkiye Bölündü

Myetherwallet Twitter Hesabının Değişmesinin Ardından İkiye Bölündü

Web’in en popüler ethereum arayüzü olan Myetherwallet sürpriz bir kararla yeni bir marka oluşturduğunu duyurdu. Hizmet, bundan sonra Mycypto olarak bilinen ikinci bir marka ile beraber çalışacak. Bu ani kara, ekibin yarısı için de sürpriz oldu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:50
Myetherwallet Twitter Hesabının Değişmesinin Ardından İkiye Bölündü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Web’in en popüler ethereum arayüzü olan Myetherwallet sürpriz bir kararla yeni bir marka oluşturduğunu duyurdu. Hizmet, bundan sonra Mycypto olarak bilinen ikinci bir marka ile beraber çalışacak. Bu ani kara, ekibin yarısı için de sürpriz oldu. Zira bu sürprizi yaşayanların MEW’in kurucusunun bilgisi veya izni olmadan twitter id’sini değiştirdikleri öne sürülüyor. Ayrıca Aralık ayında bir grubun diğer gruba şirket kitaplarına erişim izni vermediği için dava açtığı da ortaya çıkmıştı. Şimdi ise bu iki grup ki farklı marka olarak birbiriyle aynı çatı altında yarışacak gibi görünüyor.

Yeni Bir Marka Olarak Mycrypto

Perşembe akşamı, Myetherwallet Twitter hesabı 77 bin takipçisine Mycrypto olarak yeniden markalaştığını duyurdu. Ancak tek bir sorun vardı: kurucu Taylor Monahan ortak kurucusuna bu konu hakkında bilgi verememiş gibi gözüküyordu.

Davalık Olmuşlardı

Ethereum kullanıcıların karşılaştığı DAO hack olayının ardından Ethereum hard-fork uygulamasına gitmiş ve ikiye bölünerek ETH ve ETC’yi oluşturmuştu. Şimdi ise MEW deyim yerindeyse kendi hard-fork’unu gerçekleştirmiş oldu. Bir blog yazısında Taylor yeniden markalanmalarının nedenlerini açıkladı. Ancak bu durumdan kurcu ortağının haber bile yoktu. Aralık ayından ise ortak kurucu olan Kosala, Taylor’ın MEW’in kitaplarını incelemesine izin vermeyi reddettiği için ona Kaliforniya’da dava açmıştı.

Basitten Karmaşığa

Alınan bu karar öncesinde ise Myetherwallet sisteme oldukça mütevazi bir giriş yapmıştı. Nitekim bu işin bir hobi şeklinde başladığı da kurucular tarafından bildirilmişti. Zamanla bir hobiden çok, insanlara yardım etme alışkanlığına dönüşen bu durum Taylor’ın basit bir şirket kurmayı planlamasına kadar gitti. Sonrasında ise Taylor ve Kosala bu şirketin kurucuları oldular. Taylor’un anlattıklarına göre Ethereum’un ihtiyacı olan şey sadece basit ve anlaşılabilir bir arayüzdü. Onlar da bu ihtiyacı karşılamayı vaat ediyorlardı ve sıkı çalışmaları sonucunda da kullanıcılar tarafından büyük bir sevgiyle karşılandılar. Ancak şuan gelinen nokta ise başlangıçtaki durumun tam tersi gibi görünüyor. İki kurucu da kendi markalarının peşinden başarı sağlama amacıyla birbirleri ile sıkı yarışa gireceğe benziyorlar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP