DOLAR

32,3701

0.15%
EURO

34,9582

-0.33%
ALTIN(gr)

2.324,10

0,21%
BİST 100

%
Ocak Ayı Kripto Paralara Yaramadı

Ocak Ayı Kripto Paralara Yaramadı

Kripto paralar ile ilgili önemli gelişmelerden biri de Ocak ayı verileri oldu. Buna göre kripto paralar için en kötü ay 2018 Ocak ayı oldu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:08
Ocak Ayı Kripto Paralara Yaramadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2017 Mayıs ayından itibaren büyük bir büyümeye imza atarak gündeme oturan kripto para birimleri 2018 Ocak ayında büyük bir gerileme yaşadı. Öyle ki 2017 Aralık sonuna doğru kripto paraların başını çeken Bitcoin (BTC) 19 bin 400 dolar seviyelerine kadar çıkmıştı yalnız 2018 Ocak ayının sonunda 10 bin dolar kadar değer kaybedip 9 bin 400 dolar seviyelerine kadar gerilemiş durumdadır. Diğer kripto para ve altcoin türlerinde de Bitcoin kadar olmasa da ortalama yüzde 10 civarında değer kaybı olmuştur. Kripto para kullanıcılarını endişelendiren bu düşüşler kullanıcıların ellerindeki kripto paraları bozdurmayı düşünmelerini sağlamıştır. Son 1 ay içerisinde yaklaşık yüzde 50 değer kaybeden Bitcoin bu kaybıyla endişe verici duruma gelmiştir. Bitcoin ve diğer kripto paralardaki bu düşüşün sebebi olarak Bitcoin borsalarındaki hırsızlıklar, şirketlerin ve yatırımcıların Bitcoin’in dengesiz olması dolayısıyla güvenip yatırım yapmaması ve bazı hükümetlerin Bitcoin’e karşı düzenlemeler ve yaptırımlar yapacağı haberleri olarak görülüyor.

Kripto Para Devri Kapanıyor Mu?

Kripto para ve Bitcoin borsalarındaki düşüşler dolayısıyla herkes kripto paraların devrinin kapanacağı ya da değerlerinin 2012 yılında olduğu gibi minimum seviyelere düşeceğini düşünüyor. Yalnız bunları söylemek için çok erken. Çünkü kripto paraların tarihine bakıldığı zaman ara dönemlerde 2018 yılı başında olduğu gibi düşüşler yaşanmış ve daha sonrasında kripto paralar kendilerini bir şekilde toplamayı başarmıştır. Öyle ki kripto paralar diğer para birimleri olan Dolar ve Euro gibi devlete ya da herhangi bir hükümete bağlı olmadıkları için devlet işlerinden ve politikadan etkilenmiyorlar. Bu da onları bağımsız bir para birimi yapıyor. Bu bağımsızlık dolayısıyla devletlere bağlı para birimlerinin aksine bir günde yüzde 10, yüzde 20 değer kaybedip kazanabiliyorlar. Dolayısıyla kripto para birimleri büyük değerler kaybetseler bile bu kaybettikleri değerleri bir gün hatta saatler içerisinde tekrar kazanabilirler. Peki kripto para sistemi nedir ve diğer para birimlerinden farkı nedir ?

Kripto Para Nedir ve Diğer Para Birimlerinden Farkları?

Kripto para ‘’Crypto’’ ve ‘’Currency’’ kelimelerinin bir araya getirilmesiyle oluşturulmuştur ve Cryptocurrency ( Kripto Para) deyimi Kripto yani şifreli para anlamına gelmektedir. Kripto para diğer para birimlerinin aksine banknot şeklinde olmayan, hiçbir merkezi otorite ya da devlete bağlı olmayan sanal para birimidir. Diğer para birimlerinden en temel farkı bu olan kripto paralar aynı zamanda işlem ücretlerinin düşük olmasıyla da bilinir ve bu özellikleri sayesinde kısa sürede popüler olmuş, değer kazanmıştır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP