DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Robinhood Hamlelerine Devam Ediyor

Robinhood Hamlelerine Devam Ediyor

Amerikan menşeili Hisse senedi alım sayım firması Robinhood Financial firması Hisse senetlerinde uyguladığı Komisyonsuz ticaret uygulamasını , Robinhood Crypto şirketi üzerinden Komisyonsuz Kripto Para hizmeti ile kullanıcılarına hizmet vereceğini açıkladı.B üyük heyecan oluşturan bu açıklama sonrası gözler şirketin ABD de ki diğer borsalar üzerine dikildi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:16
Robinhood Hamlelerine Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Öncelikle temel kavramlar üzerinden Kripto para nedir ? Kripto Borsası nedir ? Komisyon nedir ? gibi soruların yanıtlarına bakalım.

Kripto Para Nedir ?

Şu an için hiçbir Hükümet veya Otorite tarafından yönetilmeyen ileri teknoloji yazılım ile matematik temelli şifrelenmiş dijital ve sanal bir para birimidir. Şu an için dünyada kullanılan çok sayıda Sanal para birimi bulunuyor. Bunların en çok bilinenlerini sıralıyalım;

1. Bitcoin (BTC) 2. Ethereum (ETH) 3. Bitcoin Cash (BCH) 4. Litecoin (LTC) 5. Ripple (XRP) , şeklinde devam eden şu an için 200 farklı dijital para birimi bulunuyor.

Kripto Para Borsası

Şu anda Kripto paraların işlemlerinin takip edildiği çok büyük ekonomik boyutlara ulaşmış olan Borsalar bulunuyor .Bu borsalar da Kripto Para işlemleri için komisyon uygulanmaktadır. Bunların en büyükleri aşağıda sıralanmıştır.

Binance , KuCoin , Coinbase , Bitfinex , Bittrex , Kraken , Cex.io , Shape Shift , Poloniex …..sıralanabilir. Bu platformlarda işlem başına %1 ile % 8 arasında komisyon uygulanmakta olup , işlem hacimlerinin 100 milyarlarca dolar olduğu düşünülünce rakam çok büyük olmaktadır.

Robinhood Crypto , Şubat ayından itibaren Amerikada 5 eyalette California, Massachusetts, Missouri, Montana ve New Hampshire da Komisyon almadan Bitcoin ve Ethereum işlemlerine başlayacağını duyurdu. 16 para birimini takip edip , şu an için sadece 2 tanesinde işlem yapılabileceği açıklandı.

İlk planda bu iki popüler para birimi ile daha sonra sırasıyla diğerlerini işleme dahil edeceklerini açıklayan Şirket , robinhood.com ve crypto.robinhood.com siteleri üzerinden işlemlere başlayacağını duyurdu.

Sırasıyla ABD nin diğer şehirleri ve diğer ülkelerde sürece dahil olacaklarını açıkladılar. Şirketin komisyon almadan bu işlemleri gerçekleştirmesi gerek diğer borsa şirketleri gerekse uluslararası para transferi şirketler tarafından tepki ile karşılandı.

Firma kendisine slogan olarak “ DON’T SLEEP ” Sakın uyuma , 24/7 komisyonsuz yatırım yapın çağrısında bulunuyor.

Robinhood Feed nedir ?

Robinhood firması tarafından Yatırımcıların para birimlerini , işlemleri son ve güncel verileri takip edebilmeleri için oluşturdukları sosyal medya platformu.

Şu andaki Durum nedir ?

Robinhood firması sitesi üzerinden 1 milyona yakın başvuru olduğunu ve sanal para işlem sürecine çok daha fazla kişini katılmasını hedeflediklerini açıkladılar. Ülkemizde durum ise şu an için kullanıcı kabul edilmiyor.

Robinhood crypto nun farkları ? Komisyon almayacak olan sistem aynı zamanda daha fazla para birimi ile rakiplerinin bir adım önünde gözüküyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP