DOLAR

32,3679

0.14%
EURO

34,9716

-0.31%
ALTIN(gr)

2.324,11

0,21%
BİST 100

%
Rus İflas Mahkemesi Borçludan Kripto Para Varlıklarının İfşasını İstedi

Rus İflas Mahkemesi Borçludan Kripto Para Varlıklarının İfşasını İstedi

Rusya'nın başkenti Moskova'da bir iflas mahkemesi, borçludan kripto para varlıkları ile ilgili bilgi vermesini talep etti. Mahkemenin kripto paralar ile alacaklılara alacaklarını ödeyip ödemeyeceği henüz bilinmiyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:48
Rus İflas Mahkemesi Borçludan Kripto Para Varlıklarının İfşasını İstedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Moskova iflas mahkemesi iflas eden bir borçluya kripto para varlıklarıyla ilgili bilgi vermesini emretti. Bununla birlikte mütevelli, kripto para birimlerinin iflas alanına dahil edilmesini talep etti. Mahkeme coinlerin alacaklılara ödenip ödenmeyeceği ile ilgili kararını ise şimdilik açıklamadı.

Mahkemelerce Yapılmış Olan İlk Girişim

Moskova Tahkim Mahkemesi iflası ilan edilen Rus vatandaşı Ilya Tsarkov’un kripto para varlıkları ile ilgili bilgi sağlamasına karar verdi. Crime Russia’nın aktardıklarına göre davaya atanan mütevelli Aleksey Leonov, bu olayın kripto para birimlerinin kimler tarafından kullanılmakta olduğunu öğrenebilmek adına mahkemelerce yapılmış olan ilk girişim olduğunu dile getirdi.

Borçlarını Ödeyemediği için Bu Karara Varıldı

Tsarkov geçtiğimiz yılın Ekim ayında iflasını ilan etti. Mahkeme Tsarkov’un varlıkları ve maaşının Rikas Yatırım Grubuna verilmesi suretiyle borcunun ödenmesine karar verdi. Ancak Tsarkov’dan elde edilen 19 milyon Ruble, yani 333 bin ABD Dolarının bu borçları ödemek için yeterli olmadığı açıklandı.

Kripto Para Ödemeye Zorlandı

Yapılan araştırmalar sonucunda Tsarkov’un Blockchain.info adresinde bir çevrimiçi cüzdanının bulunduğu tespit edildi. Bunun sonucunda Leonov, Tsarkov’un cüzdanındaki fonların iflas sonucunda ödenmesi gereken tutara dahil olması ve Tsarkov’un ona kripto para sağlamaya zorlanması gerektiğini ifade etti.

Karar Bir Sonraki Duruşmaya Ertelendi

Yargıç Larisa Kravchuk, Tsarkov’u 26 Şubat tarihine kadar kripto para varlıklarını ifşa etmesi gerektiğine karar verirken, alacaklılara ödenecek borçların kripto paralar ile gerçekleşip gerçekleşmeyeceği ile ilgili kararını ise bir sonraki duruşmada belirleyeceğini ifade etti.

Devlet Tarafından Tanınmıyordu

Tsarkov’un temsilcisi bazı bilgisayar oyunlarında kullanılmakta olan yarı para birimleri ile karşılaştırıldığı zaman kripto para birimlerinin devlet tarafından tanınmadığını ve dolayısıyla bir mülk olarak kabul edilemeyeceğini savundu. Tsarkov ayrıca kripto para işlemlerinin iki taraf arasında gerçekleştiğini ve kripto para transferlerinin sadece bu transferleri gerçekleştiren kişiler arasında geçerli olduğunu belirtti.

Yasaya Uygunluğu Tartışılıyor

Hâlihazırda, İflas Kanunu’nun 213. 25’nci maddesinin 1. Ve 3. Fıkralarına göre, Tahkim Mahkemesi’nin iflas ilan etme tarihi itibariyle mevcut bir vatandaşın mülkleri ve bu tarihten sonra edindiği mal varlıkları, yasayla düzeltilemeyen mülkler hariç olmak üzere iflas mülkiyetini oluşturur ibaresi bulunmaktadır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP