DOLAR

32,3675

0.14%
EURO

34,9736

-0.31%
ALTIN(gr)

2.324,21

0,22%
BİST 100

%
Rus Sberbank Kripto Para İşlemlerini Yurtdışına Taşıyor

Rus Sberbank Kripto Para İşlemlerini Yurtdışına Taşıyor

Rusya’nın en büyük bankası Sberbank, kripto paralarla ilgili dikkat çeken bir karara imza attı. Edinilen bilgiye göre Sberbank'ın İsviçre şubesinde kripto para borsası açma hedefi var.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:05
Rus Sberbank Kripto Para İşlemlerini Yurtdışına Taşıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kripto para birimlerinin kullanım alanları gün geçtikçe artış gösteriyor. Bir noktadan başka bir noktaya çok büyük miktarlarda para transferi gerçekleştirebilme olanağı sunan kripto paralar, bankaların da ilgisini çekmiş durumda. Kripto para işlemi gerçekleştirmek isteyen bankalardan biri de Rusya’nın en büyük bankası Sberbank. 30 Ocak Salı gününde Rusya basının yer alan haberlere göre Sberbank, İsviçre şubesinde(Sberbank Switzerland AG) kripto para borsası açma hedefinde olduğunu açıkladı.

İsviçre’de Açılacak

Sberbank Küresel Pazarlar Başkanı Andrey Shemetov tarafından RBC’ye aktarılan bilgilere göre, Sbernak’ın kripto para borsası konumunu İsviçre olarak belirlediği çünkü Rus yetkililerin bankalara kripto para işlemi gerçekleştirebilmeleri için izin vermediği aktarıldı. Ancak İsviçre’de kripto para borsasının açılabileceğinin altı çizildi.

Stratejik Erişim Sağlanmalı

Sberbank kripto para borsası açma palanını açıklayan Andrey Shemetov, müşterilerinin menfaatlerine yönelik hareket etmek istediklerini ve müşterilerinin yararı doğrultusunda hizmet etme eğiliminde olduklarını belirterek, bütün ürün ve hizmetlere stratejik erişimlerinin olması gerektiğini düşündüklerini aktardı.

Ne Zaman Açılacağı Belirtilmedi

RBC’nin yaptığı habere göre Andrey Shemetov şu an için kripto para ticareti alt yapısının gelişme aşamasında olduğunu belirtti ancak Sberbank’ın kripto para borsası işlemlerine başlama tarihi hakkında herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Tüzel Kişiler için Geçerli

Yapılan açıklamalara göre Sberbank perakende yatırımcılar için kripto para borsası sunmayı planlamıyor ve çalışmalarını kurumsal düzeyde tutmayı planlıyor. Kripto para yatırımları için piyasanın sürekli değişkenlik gösterdiğini ve bu yüzden de riskli birer yatırım aracı olduklarını belirten Shemetov, kripto para borsası işlemlerinin sadece tüzel kişiler adına gerçekleştirileceğini ifade etti.

Gücü Anlaşılamayan Teknolojiler

Bu ayın başında Sberbank Başkanı Herman Gref yaptığı bir açıklamada kripto paraların hiçbir şekilde yasaklanmaması gerektiği vurgusunda bulunmuştu. Kripto paralar ve Blockchain hakkında da yorumlar yapana Gref, şimdilik gücünün pek anlaşılamadığını fakat bunların devasa birer teknoloji olduklarını dile getirmişti. Bu konuyla ilgili 25 Ocak tarihinde Rus yetkililer tarafından bir Dijital Varlıklar Yönetmeliği sunulmuştu. Yönetmelik çerçevesinde de ICO’lar, madenciler ve kripto paralar için düzenleyici ve tanımlayıcı bir sistem oluşturulması hedefleniyordu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP