DOLAR

32,3310

0.24%
EURO

35,0949

-0.12%
ALTIN(gr)

2.298,42

0,93%
BİST 100

%
Rusya Kripto Para Ticareti Yapan Offshore Şirketler Yaratabilmek için Tasarı Hazırladı

Rusya Kripto Para Ticareti Yapan Offshore Şirketler Yaratabilmek için Tasarı Hazırladı

Rusya Maliye Bakanlığı, offshore şirketlerin kripto para ticareti yapabilmelerine izin veren bir tasarı hazırlıyor. Bakanlık ayrıca kripto para transferlerini faturalandırmak için de yasal bir çalışma başlatmış durumda.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:24
Rusya Kripto Para Ticareti Yapan Offshore Şirketler Yaratabilmek için Tasarı Hazırladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İki Adada Gerçekleştirilebilir

Alınan bilgilere göre Maliye Bakanlığı kripto para ticareti için Rusya’da offshore şirketleri oluşturma önerisinde bulundu. Maliye Bakanı Yardımcısı Alexei Moiseev’in gazetecilere verdiği demeçte, Russky ve Oktyabrsky adalarında kripto para ticaretlerini organize edebilecek uygulamaların gerçekleştirilebilme potansiyelinin konuşulduğu dile getirildi.

Russky’de Madencilik Tesisi

Oktyabrsky Avrupa Kaliningrad Oblast’da bulunan bir nehir adasıdır. Russky Adası ise Vladivostok şehrinin bir parçasıdır ve Japonya yakınlarındaki bir Pasifik kıyısında bulunmaktadır. Geçen yıl bir Hong Kong şirketi Russky Adası’nda bir kripto para madencilik tesisi kurmayı planlandığını duyurmuştu.

Bakanlıkla Görüşüldü

Moiseev ‘’dijital finansal varlıklar üzerine’’ başlıklı yeni yayımlanan bir tasarı çerçevesinde iki adanın tasarıda ele alındığını dile getirdi. Konuyla ilgili olarak da Russky Adası’nda kripto para ticareti ve işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi için Uzakdoğu Bakanlığı ile görüşüldüğünü belirtti.

Vladivostok’ta Bir Offshore Öğesi Var

Mosieev açıklamalarının devamında Ruble ve diğer para birimleri için kripto para ticaretinin ayrı bölgelerde çözülebileceğine inandığını aktardı. Ortak bir bölgede değil ancak Vladivostok gibi serbest limanlarda halihazırda bir Offshore öğesinin bulunduğunu ifade eden Moiseev, şuan yeni bir tasarı ile Russky ve Oktyabrsky adalarını bu duruma getirebilmeyi planladıklarını aktardı.

Halihazırda Bir Anlaşma Yok

Bunlara rağmen Maliye Bakanlığı ve Rusya Bankası arasında hala ruble ve diğer varlıklar için kripto para birimi ticaretine yönelik herhangi bir anlaşma yapılmamıştır.

Rusya İnternet Geliştirme Başkanlık Danışmanı Herman Klimenko, Rusya Maliye Bakanlığı’nın kripto para ticaretleri yapabilmek adına Offshore şirketleri kurma önerisini eleştirerek, bu ticaret sistemleri için Offshore şirketler kurmanın gerekli olmadığını ve kripto para ticaretleri için yerin, mekanın hiç önemli olmadığını vurguladı.

İstihdam Yaratmayacak

Klimenko sözlerine, bu durumun madenciliği belirli bölgelerde yasal hale getirmekle aynı olduğunu belirterek devam etti. Bu işlemler için sadece özel ekipmanlara ihtiyaç duyulduğunu belirten Klimenko, Offshore şirketi organizasyonunun bir ekonomik temelinin olmadığının ve yeni istihdam fırsatı da doğurmayacağının altını çizdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP