DOLAR

32,4950

-0.17%
EURO

34,9725

0.34%
ALTIN(gr)

2.438,99

0,66%
BİST 100

%
Samsung Kripto Para Madencileri için Üretim Yapacak

Samsung Kripto Para Madencileri için Üretim Yapacak

Güney Kore menşeli elektronik devi olan Samsung Çin ortaklığı ile kripto para madencileri için ASIC donanım üretimine başlamış bulunuyor. Yerel basından elde edilen bilgilere göre Pazartesi gününde Tayvanlı operatör olan TSMC Tayvan ile yapılmış olunan anlaşmanın sonucunda seri üretime başlanılması kararı alındı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:08
Samsung Kripto Para Madencileri için Üretim Yapacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Samsung’dan Kripto Para Madencilerine ASIC Donanım

Samsung’un kripto para madencileri için ASIC donanım üretmesi, kripto para madenciliği sektörü için atılmış olan dünya çapındaki ikinci önemli adım olarak görülüyor. Zira bundan birkaç hafta öncesinde de Eastman Kodak tarafından oldukça şaşırtıcı ancak birçok eleştiri alan bir şema ilan edilmişti.

Kripto Para Madenciliği Sektöründe Gelişim ve Rekabet Süreci Başlıyor

Yerel haber kaynağının belirttiğine göre birçok kaynak bu haberi doğrulamış bulunuyor ancak analistlerin görüşlerine göre Samsung’da yaşanacak olan karlılık artışları hakkında yorum yapmak için şimdilik çok erken. Fakat şunu da belirtmekte fayda var ki Samsung’un kripto para madenciliği sektörüne adım atması, bu sektördeki rekabetin kızışacağını ve sektöre olan ilginin de artacağını gösteriyor.

Ekim Ayında Böyle Bir Niyeti Olduğunu Açıklamıştı

Ekim ayındaki San Francisco Geliştirici Konferansı sırasında Samsung yetkilileri tarafından yapılan bir açıklamada, Samsung’un kripto para madenciliği için tamamen deneysel bir ürün ortaya çıkarma planının olduğu belirtilmişti.

Kodak Kripto Para Madenciliği Sektörünün Kriterlerini Karşılayamadı

Bilindiği üzere 2018 yılının başlarında diğer bir madencilik haberi de Kodak firması tarafından duyurulmuştu ve Kodak madencilik sektörüne gireceğini duyurmuştu. Fakat Kodak tarafından yapılan açıklamanın sonrasında Kodak’ın kripto para madenciliği sektöründe beklenilen kriterleri karşılayabilecek bir çalışma ortaya koyamayacağı ortaya çıkmıştı.

Buna Rağmen Hisseler Yükseldi

Kodak şirketi tarafından sunulan matematik hakkında yorum yapan yorumcular, müşterilerin elde ettikleri gelirleri kaybetmeleri sonucunda ortaya çıkan iki yıllık sözleşme şartının oldukça kötü bir tanıtım niteliği taşıdığını belirttiler. Hatta bir gazeteci, teknoloji alanında görmüş olduğu en saçma şey olarak nitelendirmişti. Ancak bu yorumlara ve söylentilere rağmen Kodak tarafından yapılan bu açıklamalar, elektronik üretici firmaların borsalardaki hisselerinin yükselmesine neden olmuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP