DOLAR

32,3904

0.21%
EURO

35,0719

-0.02%
ALTIN(gr)

2.324,80

0,24%
BİST 100

%
Seele ICO Dolandırıcılık Vakaları İçin Yeni Bir Adım Attı

Seele ICO Dolandırıcılık Vakaları İçin Yeni Bir Adım Attı

Kripto paraları ile ilgili birçok haber okuyoruz. Son günlerde göze çarpan ise Seele hakkında. Seele ICO dolandırıcılığı haberleri için önlem almaya başladı. Burada bahsetmemiz gereken bir kavram var. Bu kavram ICO kavramı. Bu kavramın açılmış ve detaylandırılmış hali İnital Coin Offering.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:25
Seele ICO Dolandırıcılık Vakaları İçin Yeni Bir Adım Attı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkçe anlam arayışına girecek olursak ilk kripto paranın satışı olarak adlandırılabilir. Yani bir kripto para yayınlandığında coin alarak ya da hisse alarak kripto paraya finansman sağlanmasıdır. Bu alanda yatırım yapan insanların dolandırılma ihtimalleri vardır. Bu anlamda bazı önlemler alınıyor.

Her Geçen Gün Yeni Kripto Paralar Piyasaya Çıkıyor

Kripto para üretimi sandığınızdan kolay olabiliyor. Kendi adınıza bile bir kripto para basmanız mümkün sayılabilir. Bu kadar kolay ve ulaşılabilir olması dolandırıcıların ilgisini çekmişe benziyor. Yatırımcılara çeşitli uyarılar yapılıyor. Bu anlamda yatırımların tek bir alana yapılmaması gerektiğinden ve sahip olunan yatırım miktarının bölüştürülerek birçok kripto paraya yapılması tavsiye ediliyor. Bu sayede dolandırıcılık olsa bile zararın az olacağı bildiriliyor. Kripto para dolandırıcılığında son kurbanlar ise ICO yatırımcıları. Seele bu konu hakkında bir takım önlemler almaya hazırlanıyor.

Acil Müdahale Ekibi

Birçok yatırımcıdan şikâyetler geldi. Seele ICO arkasındaki ekip birçok projeye destek vermek için çalışmalar gerçekleştiriyor. Bir proje hakkında dolandırıldıklarını doğruladı. Bu dolandırılma olayının iletişim yönetiminden sorumlu Dr. Nick Smith adını kullanan birisi tarafından gerçekleştirildiği belirtildi. Şikâyet eden kişiler durumu izah ettiler. Kendilerine özel kripto para satışı gerçekleştirileceğini ve kazançlarının yüksek olacağının söylendiğini ve buna inandıklarını belirttiler. Satın alınan kripto paraları ise doğru hesap yerine farklı bir hesaba gönderdiler. Yapılan hesaplardan sonra dolandırıcılığın ne kadar büyük boyutta olduğu ortaya çıktı. 1,8 Milyon Dolar değerinde vurgun yapıldı. Birçok insan mağdur oldu.

Önlemler Neler?

Bu konu hakkında bazı önlemler düşünülüyor. İlk olarak bu konulara ani tepki verilerek müdahalenin gerçekleştirilmesi önemli. Her saniye önem taşıyor. Bu yüzden sadece dolandırma vakası yaşayan insanlarla ilgilenecek bir ekibin kurulması hedefleniyor. Bu ekip herhangi bir olayda anında müdahale ederek riski en aza indirecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP