DOLAR

32,4188

0.19%
EURO

35,3994

0.2%
ALTIN(gr)

2.325,13

0,24%
BİST 100

%
Tayland Merkez Bankası Kripto Para Değişim Eylemlerini Yasakladı

Tayland Merkez Bankası Kripto Para Değişim Eylemlerini Yasakladı

Tayland merkez bankası, müşterilerin kredi kartlarıyla kripto para birimi satın almayı yasaklamayı da içeren beş kripto paraya ilgili etkinliği olan finansal kuruluşları yasaklamıştı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:17
Tayland Merkez Bankası Kripto Para Değişim Eylemlerini Yasakladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Merkez Bankası’nın valisi Wisit Santiprabop, bankaların beş temel kripto para ile ilgili faaliyetini özetleyen genelgesini imzaladı:

Yatırım yapma veya kriptokraside işlem yapma, kripto para alışverişi alışverişi yapma, kriptokrasi ticareti için platformlar oluşturma, müşterilerin kripto para birimi satın almak için kredi kartları kullanmasına ve müşterilere kriptokrasi yatırım veya ticareti konusunda danışmanlık yapmalarına izin vermek.

Merkez bankası “karayolu para aklama veya terörle mücadele gibi yasadışı faaliyetlerde kullanılmalarından endişe duyuyorduk” sözlerine ek olarak “kripto para birimleri Tayland’da yasal ihale olmadığını” belirtti.Yakın zamanda, Tayland hükümeti kripto para birimlerini yasaklamayacağını ve onlar için düzenleyici bir çerçeve geliştirdiğini açıkladı.

Bangkok Bank Genel Müdür Yardımcısı Prasanee Auiyamaphan, Voice TV tarafından aktarılan sözlerinde, bankanın kripto para birimlerinin bankasında nakit olarak değiştirilemeyeceğini vurgulayarak bankanın “kambiyo döviz hizmeti sunacak bir politikası olmadığını” söyledi.

Siam Commercial Bank’ın Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Pazarlama Müdürü Thana Thienachariya, bağlı kuruluşu Digital Ventures Co. Ltd’nin daha önce Japonya ve Tayland arasında bir ödeme hizmeti sunmak için Ripple ile stratejik bir ittifak kurduğunu söyledi. Bankasının bu konuyu merkez bankasıyla tartışacağını da sözlerine ekledi.

Krungsri Tüketici Grubu Başkanı ve Ayudhya Bankası’nda Dijital Bankacılık ve Yenilikçilikten sorumlu bir yönetici Thakorn Piyapan, “banka, Ripple aracılığıyla tüm transfer hizmetini ülke çapında kullanacak olsa da, YİD ile işbirliği yapıyor ve herhangi bir bilgi vermiyor, cryptocurrency hizmetlerini hiç tanımadı ” dedi.

Bankaların, uyum sağlayabilmeleri için incelemeleri gereken bazı alanların bulunduğunu açıkladı. Örneğin, müşterilerin kredi kartlarını kullanarak kripto para birimi satın almalarını önlemek için şunları ayrıntılandırdı:

Tayland’da insanlar dijital para birimi satın alıyor. Dolayısıyla banka, müşterilerin [dijital para birimi ile ilişkili kartları hızlıca kaydırdıklarında] yaptıkları işlem türlerini kontrol etmek için zaman istiyor. Mümkünse, banka hizmeti askıya almak zorunda kalabilir. Son zamanlarda, ABD’deki bankalar ve İngiltere’de olduğu gibi, kredi kartı müşterilerinin kripto para birimleri satın almaları yasaklandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP