DOLAR

32,5757

0.07%
EURO

34,9094

0.09%
ALTIN(gr)

2.438,43

0,36%
BİST 100

%
Türkiye Kendi Kripto Parasını Üretecek İddiası

Türkiye Kendi Kripto Parasını Üretecek İddiası

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan; kripto para birimi oluşturulması için talimat verdi mi? Dünyanın şaşkınlıkla izlediği kripto para birimlerinin yükselişi aynı zamanda geleceğin ekonomisini nasıl şekillendirecek, kripto paralar hangi ülkeler tarafından tanınacak ve yasalar tarafından desteklenip desteklenemeyeceği sorusunu da beraberinde getiriyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:48
Türkiye Kendi Kripto Parasını Üretecek İddiası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şu an bazı ülkelerin kripto paraları tanıdığını fakat yasalar tarafından desteklenmediğini biliyoruz. Buda demek oluyor ki yasalar tarafından desteklendiğinde ve daha fazla ülke tarafından tanındığında kripto paraların geleceği şimdilik çok aydınlık görünüyor.

Türkiye Kendi Kripto Parasını Üretecek Mi?

O kadar aydınlık ki; bugün halihazırda her ülke, kendi kripto parasını üretmenin hayalini kuruyor. Yeni kriptolar’ dan biriside hiç kuşkusuz Venezüella’ nın Petrol alım ve atımında kullanmak için ürettiği, Petrol destekli, Petro isimli kripto para birimidir. Türkiye ve dünyanın, doların gölgesinde kalan piyasaları biraz daha canlandırmak amacıyla bu para birimine destek vereceği üst düzey bazı yetkililer tarafından dile getiriliyor. Türkiye’nin Petro para birimini, petrol alım satımında kullanması aynı zamanda dolar karşısında Türk Lirasının değer kazanması anlamına da geliyor.

Venezüella, Petro para birimini Nisan ayında kripto para borsasına bildirmesi bekleniyor. Halen ABD ambargosunda bulunan Venezüella’ nın ise Petro para birimiyle dolardan kurtularak hem kendi piyasasını rahatlatması hem de bu para birimine aralarında Türkiye’nin de bulunduğu bazı ülkelerin desteğini alarak bitcoin’ le rekabet etmesi hatta bitcoine fark atması bile kaçınılmaz değil.

Türkiye henüz kripto para birimini oluşturmuş olmasa bile geç kalmış değil. Türkiye’nin enerjide rekabet etmeyi düşündüğü bu zamanlarda ise kripto paranın önemi daha da artmakta. Geçtiğimiz günlerde İstanbul da düzenlenen enerji forumunda konuşan Enerji Bakanı Berat Albayrak ise sanki ağzında kaçırmışçasına 2020’li yıllarda Petrol’ ün ülkemiz dede çıkabileceğini ve bu konuda çok önemli çalışmaların yapıldığını belirtti. Ülkemizde petrol çıktığında muhtemelen kendi kripto paramızla satılması planlanmaktadır. Böylece dolardan tamamen kurtulan Türkiye yola kendi kripto parasıyla devam edebilir.

Kripto paralar günümüzde riskli görülse bile yeni ülkelerin’ de bu para birimlerini tanıması ve kripto para birimlerine göre yasal düzenlemeler yapılması çok zaman almayacaktır. Gelecekte her ülke kendi kripto parasını mutlaka üretecektir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP