DOLAR

32,3393

0.24%
EURO

35,1048

-0.16%
ALTIN(gr)

2.308,28

1,37%
BİST 100

%
Üniversite Ağından Kripto Para Madenciliği Yaptılar!

Üniversite Ağından Kripto Para Madenciliği Yaptılar!

Son dönemde dalgalı fiyat hareketler ile sürekli olarak gündemde olan kripto paralar ile ilgili olarak her geçen gün yeni haberler basının gündemine taşınmaya devam ediyor. Bunlardan biride üniversite ağından kripto para madenciliği yapıldığı iddiası oldu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:15
Üniversite Ağından Kripto Para Madenciliği Yaptılar!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Öğrenciler Üniversite Sistemini Kullanamaz Hale Geldi

İddialara göre olay Sakarya Üniversite’sinde yaşandı. Sakarya Üniversitesi öğrencileri uzun süredir üniversitenin ağından yararlanmada sorunlar yaşadıklarını belirterek üniversite yönetimine şikayette bulundular.

Öğrenciler son 3 aylık süreçte öğrenciler ve eğitimciler tarafından ortak olarak kullanılan bilgi sisteminde aşırı derecede yavaşlama yaşandığını fark ettiler. Yaşanan yavaşlamaya son zamanlarda sık sık sistemin arıza vermesi de eklenince öğrenciler üniversite notlarını ve sınav tarihlerini takip etmekte sorunlar yaşamaya başladılar. Yaşanan sorunların giderek artması ve öğrencilerin sınav duyurularını bile takip edemez hale gelmeleri nedeni ile ortak dilekçe yazılarak okul yönetimine konu iletildi.

Sakarya Üniversitesi İddiaları Araştırmaya Başladı

Gelen yoğun şikayetler üzerine Sakarya Üniversitesi yönetimi internet yavaşlamasına neden olan konuyu araştırmaya başladı. Yapılan detaylı inceleme sonrasında üniversite sunucularının üzerinden kripto para madenciliği yapıldığı ortaya çıkarıldı.

Ana sunucuların tümünün yanı sıra ortak kullanım alanlarının da bulunduğu bilgisayarlar ve laboratuvarlarda bulunan bilgisayarların da kripto para madenciliği için kullanıldığı tespit edildi. Yaşanan sorun nedeni ile uzaktan eğitim sınavına katılan öğrencilerin de sınavlarının yarım kaldığı ve yeniden sınava girecekleri öğrenildi.

Siber Saldırı Alarmı Verildi

Yaşanan olaylar nedeni ile üniversitenin siber saldırı alarmı verdiği ve konunun bu kapsamda ele alındığı belirtiliyor. Sakarya Üniversitesi yönetimi yürütülen soruşturma ve söz konusu iddialar hakkında bir açıklama yapmazken çok kapsamlı bir soruşturma yürütüldüğü ve üniversite yönetiminin konuyu öncelikli olarak belirlediği gelen haberler arasında yer alıyor. Kaynak: finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP